Otac nožem pokušao ubiti sina na spavanju. Počinje mu suđenje za okrutno i podmuklo ubojstvo

Konjic, razbojništvo, prijetnja nožem, market, nož, nasilje, ozljede, prozor/rama, bet live, kladionica, Mostar, pljačka, ubojstva, Mostar, Split, vijesti, MUP HNŽ, Mostar, lupriv, ljekarna, pljačka, Mostar, zalik, MUP HNŽ, Hercegovina, pljačka, karlovac, otac, sin, Mostar, susjedi, nož, napad nožem

Optužnicom je opisano da je otac sinu nanio ubodne rane u lijevo prsište i u natkoljenicu, reznu ranu lijevog ramena te da smrt nije nastupila samo zahvaljujući pravovremeno pruženoj liječničkoj pomoći

"U četvrtak je na karlovačkom Županijskom sudu potvrđena optužnica 85-godišnjem Marku Klipi, koji je u Karlovcu u ožujku ove godine pokušao nožem usmrtiti svog usnulog 53-godišnjeg sina, a ubrzo bi trebao biti poznat i datum početka suđenja", piše Hina.

Tužiteljstvo Klipu tereti za pokušaj teškog ubojstva i to po stavku koji to kvalificira “okrutnim i podmuklim načinom”.

U optužnici stoji da je sina izbo nožem s namjerom da ga usmrti i pri tom “iskoristio okolnost da je on spavao pa se nije mogao braniti”.

Optužnicom je opisano da je otac sinu nanio ubodne rane u lijevo prsište i u natkoljenicu, reznu ranu lijevog ramena te da smrt nije nastupila samo zahvaljujući pravovremeno pruženoj liječničkoj pomoći.

Kako je Hini potvrdio sudac Leon Kovačić okrivljenik nije u pritvoru već ima mjere opreza, a sada ih je sudsko optužno vijeće produljilo pa ne smije izlaziti iz doma i približavati se sinu.

Čim stranke dobiju rješenje o potvrđivanju optužnice spis će se elektronskim putem dodijeliti sucu i ubrzo bi se trebao znati i datum prve sudske rasprave u predmetu koji je proljetos pobudio znatan interes javnosti i uznemirio Karlovčane.