Otac nožem pokušao ubiti sina na spavanju. Počinje mu suđenje za okrutno i podmuklo ubojstvo

Otac nožem pokušao ubiti sina na spavanju. Počinje mu suđenje za okrutno i podmuklo ubojstvo

Optužnicom je opisano da je otac sinu nanio ubodne rane u lijevo prsište i u natkoljenicu, reznu ranu lijevog ramena te da smrt nije nastupila samo zahvaljujući pravovremeno pruženoj liječničkoj pomoći

"U četvrtak je na karlovačkom Županijskom sudu potvrđena optužnica 85-godišnjem Marku Klipi, koji je u Karlovcu u ožujku ove godine pokušao nožem usmrtiti svog usnulog 53-godišnjeg sina, a ubrzo bi trebao biti poznat i datum početka suđenja", piše Hina.

Tužiteljstvo Klipu tereti za pokušaj teškog ubojstva i to po stavku koji to kvalificira “okrutnim i podmuklim načinom”.

U optužnici stoji da je sina izbo nožem s namjerom da ga usmrti i pri tom “iskoristio okolnost da je on spavao pa se nije mogao braniti”.

Optužnicom je opisano da je otac sinu nanio ubodne rane u lijevo prsište i u natkoljenicu, reznu ranu lijevog ramena te da smrt nije nastupila samo zahvaljujući pravovremeno pruženoj liječničkoj pomoći.

Kako je Hini potvrdio sudac Leon Kovačić okrivljenik nije u pritvoru već ima mjere opreza, a sada ih je sudsko optužno vijeće produljilo pa ne smije izlaziti iz doma i približavati se sinu.

Čim stranke dobiju rješenje o potvrđivanju optužnice spis će se elektronskim putem dodijeliti sucu i ubrzo bi se trebao znati i datum prve sudske rasprave u predmetu koji je proljetos pobudio znatan interes javnosti i uznemirio Karlovčane.