OSTAVKA VESNE VUČEMILOVIĆ "Čemu tolika strka oko toga, pitanja o HDZ su hipotetska"

Vesna Vučemilović
Goran Mehkek/Cropix

Vesna Vučemilović, koja je izborila mandat u Saboru i kojoj je zbog neusklađenih stavova s Predsjedništvom Hrvatskih suverenista prijetilo izbacivanje iz stranke, sada je sama dala ostavku na sve stranačke funkcije.

"Nema se tu što dodati, ne razumijem čemu tolika strka oko toga", izjavila je za Dnevnik.hr.

Na pitanje hoće li dati podršku HDZ-u odgovara: "To su sve hipotetska pitanja. Ja ću se držati toga da ne odgovaram na hipotetska pitanja".

O pregovorima za sastavljanje većine kaže: "HDZ i Domovinski pokret pregovaraju, oni su adrese za to pitanje. To je najnormalnije da oni pregovaraju".

"Neću prepričavati razgovore koje sam vodila"

Premijer Plenković potvrdio je da je razgovarao s Vučemilović: "Neću s vama prepričavati razgovore koje sam vodila jer to u najmanju ruku nije pristojno i korektno. Samo ću reći da svi sa svima razgovaraju, to je normalno."

Čelnik Suverenista Marijan Pavliček rekao je da je sezona lova na žetone otvorena, a da je Vučemilović žeton godine.

"Ne znam na što on misli. Morate njega pitati što je pjesnik htio reći. Ne bih se spuštala na njegov nivo, ali ne mogu odgovarati na neka hipotetska pitanja. Oni svi misle da znaju što ću napraviti u nekoj hipotetskoj situaciji. Ne znam. Nikakva opcija nije na stolu. Sve je prepuno špekulacija i konstrukcija", rekla je Vučemilović za Dnevnik.hr.