Osječki svodnici podvodili čak i 11-godišnju curicu!

Osječki svodnici podvodili čak i 11-godišnju curicu!
Osječko Županijsko državno odvjetništvo u petak je podnijelo istražni zahtjev protiv 37-godišnje S. M. iz Osijeka te 26-godišnjeg Dž. M. iz Našica, koje se sumnjiči da su podvodili djevojke za pružanje seksualnih usluga, piše Večernjak.

Osumnjičena S. M. je od 3. ožujka 2007. godine do rujna 2009. godine kao majka sada 17-godišnje djevojke tražila od svoje kćeri da za novčanu naknadu spolno zadovoljava muškarce koje joj je sama pronalazila te da tako dobiveni novac preda njoj.
Madam je, osim iskorištavanja svoje maloljetne kćeri koja je jedno vrijeme u razdoblju prostituiranja bila i mlađa od 14 godina, primila u svoj stan i dvije djevojke koje su otpuštene iz dječjih domova. Znajući da nemaju gdje stanovati, tražila je od djevojaka da pružaju seksualne usluge njezinim klijentima. Da bude još gore, isto je tražila i od još jedne štićenice dječjeg doma, 11-godišnje djevojčice.

Sve tri su je slušale i radile ono što je S. M. od njih tražila, a predavale su joj sav novac koji su zarađivale. Najčešće je to bilo samo nekoliko stotina kuna, a seksualne usluge starijim muškarcima pružale su u automobilima, hotelima pa čak i na otvorenim prostorima.

Uhićeni 26-godišnjak iz Našica je pak 3. ožujka 2007. godine u Osijeku podvodio djevojčicu koja još nije bila napunila ni 14 godina. On je toga dana dijete odveo pred jedan hotel u Osijeku, u kojem je rezervirao sobu, te još jednu maloljetnicu s njom, te im kazao da moraju seksualno zadovoljiti jednog muškarca. Djevojke su u ruke dobile ključeve sobe i uputile se u hotel te 'odradile' ono što im je svodnik rekao, a za uslugu su od klijenta dobile 200 kuna i predale ga 26-godišnjaku.

Osim maloljetnica, S. M. i Dž. M. podvodili su i dvije punoljetne djevojke, 20-godišnjakinju i 22-godišnjakinju s područja Osijeka. One su za iste iznose spavale sa svojim klijentima, te novac predavale svodnicima.

'Da se to događalo, odmah bismo to primijetili'

Ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži Jasminka Dević tvrdi da se prostitucija nije fogađala u krugu njihove ustanove. "Da se to događalo ovdje, odmah bismo to primijetili", kazala je Dević za Večernji list.

Iako su sve prijavljene maloljetnice sada već bivše štićenice toga doma, u vrijeme prostituiranja njima dvjema adresa je bila u toj odgojnoj ustanovi. Jedna od maloljetnica je pak bivša korisnica Doma za djecu Klasje koji se brine o djeci koja nemaju potpunu roditeljsku skrb.

Prijeti im pet godina zatvora

Na zahtjev odvjetništva, istražni sudac odredio je svodnicima jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te utjecanja na svjedoke. Prema Kaznenom zakonu prijeti im kazna zatvora od najmanje pet godina.

Također, za podvođenje je osumnjičena i 17-godišnja kći svodnice kojoj prijeti kazna zatvora od jedne do pet godina, jer je i ona sa svojom majkom pronalazila djevojke koje su pružale seksualne usluge muškarcima.

večernji list