OSIJEK Zapaljen automobil sutkinji koja je u zatvor smjestila poznate okrivljenike

Vatrogasci vozilo
Hercegovina.info

Jutros je nešto poslije 6 sati u osječkoj Ulici Lorenza Jagera zapaljen BMW SUV X6, kojeg su nakon više dojava građana ugasili vatrogasci osječke Javne vatrogasne potrojbe. Naime, automobil pripada sutkinji osječkog Županijskog suda Vlasti Šimenić - Kovač, piše 'Jutarnji list'.

Policija je oko 8 sati priopćila da je očevid u tijeku, dok forenzičari na terenu uzimaju tragove jer sve ukazuje da se radi o podmetnutom požaru. Automobil je u potpunosti uništen.

Vlasta Šimenić - Kovač sudila je u nekim od najpoznatijih slučajeva, a jedan od njih bio je 'afera SMS', kada je 4. veljače 2021. godine osudila bivšeg policijskog informatičara Franju Vargu za sprječavanje dokazivanja u 'aferi SMS', te je osuđen na tri i pol godine zatvora, a njegova pomagača, bivšeg vozača ministra poljoprivrede Blaža Curića na dvije godine zatvora.

Vještačenjem informatičke opreme prvooptuženog Varge pronađene su poruke koje je Zdravko Mamić predstavio na konferenciji za medije 2018. godine, ali i koje je Ivica Todorić dostavio glavnom državnom odvjetniku, odnosno poruke koje su navodno razmjenjivali premijer Andrej Plenković, bivša potpredsjednica vlade Martina Dalić i dužnosnici 'Agrokora', a u kojima se navodno dogovara montirani postupak protiv Todorića i njegovo uhićenje.

Tijekom suđenja ispitani su brojni svjedoci, među kojima Ivica Todorić, bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, a video-vezom iz Mostara svjedočio je i Zdravko Mamić, koji se u BiH nalazi od lipnja 2018., kao bjegunac pred hrvatskim pravosuđem.

Osim toga, donijela je presudu kojom je osudila osječkog poduzetnika Dragu Tadića 2018. na zatvorsku kaznu. Tu je presudu, kako je rekla, donijela pod pritiskom, jer te je iste godine u travnju njezin suprug, osječki odvjetnik Radan Kovač, poginuo nakon pada s motocikla na cesti između Aljmaša i Erduta.

Na sedam i pol godina zatvora 8. svibnja 2020. godine nepravomoćno je osudila Branislava Smiljanića zbog ubojstva glumca Aleksandra Bogdanovića u prometnoj nesreći krajem 2019. godine. Uz Vlastu Šimenić - Kovač, svojedobno je bivšem glavnom državnom odvjetniku i sucu zagrebačkog Županijskog suda Radovanu Ortynskom 1. travnja 2017. godine zapaljena vikendica na Braču. Šestero optuženih u siječnju je prošle godine nepravomoćno proglašeno krivima.