'OPALITI' PO DŽEPU Split krenuo s kaznama za domaće i strane turiste

Euri brojanje
Ilustracija

Split je već prije odredio da će se zbog konzumacije alkohola na javnom mjestu češće pisati kazna. Na taj način Grad pod Marjanom želi stati na kraj mladim turistima, ali i domaćim gostima koji u alkoholiziranom stanju remete javni red i mir.

Bilo je tu svega, od plesa u fontani, penjanja pa i fotografiranja na skulpturama, uriniranja po tuđim kućama... Zbog svega navedenog sada se pišu kazne koje nisu jeftine. Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević objavio je da je jučer izdano prvih 13 kazni za konzumiranje alkohola u staroj gradskoj jezgri, prenosi RTL.

"I prije angažmana zaštitara, komunalno redarstvo Grada Splita krenulo je u primjenu Odluke o javnom redu i miru. Jučer je izdano prvih 13 kazni za konzumiranje alkohola u staroj gradskoj jezgri u visini 300€ (150€ ako plate u roku od tri dana)", stoji u objavi.

Ivošević je objavio i da je jutros stigla prva uplata kazne. RTL podsjeća, prije dva tjedna izvještavali su o suludom ponašanju turista u Splitu.

Mediji podsjećaju, penjanje i ples u fontani ili fotosession u skulpturi, uriniranje i alkohol na mnogim splitskim ulicama kažnjavaju se s 300 eura. Za povraćanje ili buku kazna je 150 eura.