VIDEO  Olujno jugo poharalo Dalmaciju, urušio se dio krova staračkog doma

nevrijeme, olujno nevrijeme, Dalmacija
Screenshot

Olujno na mahove orkansko jugo sručilo se danas oko podne na Zadvarje u Splitsko-dalmatinskoj županiji uslijed čega je srušen dio limenog krovišta novije izgradnje na staračkom domu u središtu mjesta.

Srećom, izbjegnuta je veća materijalna šteta promptnom reakcijom mjesnog vatrogasnog društva čiji su članovi odmah nakon dojave izišli na teren i unatoč snažnom vjetru sanirali nastali problem, piše Slobodna Dalmacija.

Sadržaj se učitava...

"Radi se sigurno od četvrtini limenog krova koji je vjetar srušio u dvorište doma".

Sreća u nesreći je što nitko od korisnika doma nije bio oko zgrade, što je moglo izazvati tragične posljedice. Pet članova vatrogasnog društva s jednim vozilom odmah su došli na mjesto događaja i uz velike napore, s obzirom na jaki vjetar i kišu koja pada cijeli dana, uspijeli su zaštiti nastalu štetu i spriječiti njeno daljnje širenje.

Sadržaj se učitava...

Olujno jugo odnijelio dio krova staračkog doma u Zadvarju

"Voda za sada još nije probila u prostorije doma, ali s obzirom na intezitet padalina, sve je moguće", ustvrdio je Neno Bajić, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Zadvarje".

nevrijeme,olujno nevrijeme,Dalmacija

Promjenjivo oblačno vrijeme s povremenom kišom obilježilo je nedjeljno jutro u većem dijelu priobalja. Na području srednje i južne Dalmacije puhao je vrlo jak jugozapadni i južni vjetar, piše Slobodna.

Zbog olujnog lebića na otvorenom moru otok Lastovo već je četvrti dan u prometnoj blokadi. Zato je, u skladu s prognozom, Državni hidrometeorološki zavod objavio narančasto upozorenje za pomorce.

Valovi su poplavili dijelove obale. Pod morem su se našli dijelovi splitske obale te Omiša, o čemu svjedoče brojne fotografije i videozapisi.

Zbog olujnog vjetra u prekidu su trajektne linije Trogir/Soline-Drvenik Veli-Drvenik Mali, Split-Vis, Sumartin-Makarska i Ubli-Vela Luka-Split, brodske linije Ilovik-Mali Lošinj, Komiža-Biševo i Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, te katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split, Milna-Rogač-Split, Lastovo-Korčula-Dubrovnik i Dubrovnik-Šipanska Luka-Sobra