FOTO  Ogorčeni Hercegovac: Nikada više u Hrvatsku na more

Ogorčeni Hercegovac: Nikada više u Hrvatsku na more
Svakodnevno gledamo u medijima kako je Hrvatska zemlja turizma i kako upravo turizam državu drži u kakvoj takvoj sigurnosti.

Upravo zbog toga Hrvatska bi se trebala potruditi da turistima osigura normalne uvjete kako bi lakše stigli na svoje destinacije. Stvarnost je sasvim drugačija i čini se da pojedine službe namjerno odvraćaju ljude od posjete Hrvatskoj, jer kako drugačije objasniti gužve na graničnim prijelazima prema Hrvatskoj i kolone u kojima se na prelazak čeka satima.

Jučer sam sa obitelji pošao na more (supruga i dvoje male djece). Iz iskustva sam znao da su na Doljanima velike gužve, te sam se uputio prema Gabeli, ali me je i tamo dočekala nepregledna kolona. Zbog male djece mi se nije dalo čekati, te sam sukladno uputama okrenuo auto i krenuo prema Bijači.

Nažalost i na Bijači  me dočekale nepregledna kolona, i nije mi preostalo ništa drugo nego da strpljivo čekam. To čekanje ne mogu drugačije opisati nego mrcvarenje, i nikako ne mogu da shvatim kome je u interesu da se stvaraju takve gužve. Nakon par sati vozanja i čekanja po graničnim prijelazima odlučio sam da neću više u Hrvatsku na more jer smo tamo očito nepoželjni.

Alternative nažalost nema jer se na svim graničnim prijelazima čekalo satima, a ništa bolje nije bilo ni u povratku kada sam dobrih 50 minuta čekao u koloni.

Od sada ću morske užitke potražiti u Crnoj Gori koja nema ovakav režim na svojim granicima, i što je puno važnije put u ovu državu moguć je sa osobnom iskaznicom.

Ogorčeni Hercegovac/HERCEGOVINA.info