OGLASILA SE POLICIJSKA UPRAVA Evo što kažu o ‘švercu‘ načelnika i njegova zamjenika

Policajci granica BiH Hrvatska
Telegram

Nakon što je Sindikat policijskih službenika na svojim mrežnim stranicama objavio tekst naslovljen: "Zašto šef dubrovačke policije Pavličević šuti na upite sindikata o tajnoj snimci kamere za nadzor državne granice koja je snimila njegove šefove Klarića i Čuvala u ilegalnom prelasku državne granice?", tražili smo odgovore Ravnateljstva policije i prozvanog načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivana Pavličevića, piše Dubrovački vjesnik.

"Demantiramo medijske navode da načelnik Ivan Pavličević u ime Policijske uprave dubrovačko-neretvanske nije odgovorio na podnesak Sindikatu policijskih službenika. Naime, načelnik Pavličević u ime Policijske uprave dubrovačko-neretvanske je 28. listopada ove godine, putem službene pošte, uputio odgovor na podnesak Sindikatu policijskih službenika.

Nadalje, temeljem dostupnih činjenica nije utvrđeno da su načelnik Postaje granične policije Gruda Matko Klarić i njegov pomoćnik Marko Čuvalo nezakonito prešli državnu granicu. Načelnik Postaje granične policije Gruda prije održanih sastanaka upoznao je rukovoditelje ove Policijske uprave o namjeri održavanja istih, te je po održanim sastancima sačinio službene bilješke koje je dostavio Policijskoj upravi, po linijama rada.

Temeljem utvrđenih činjenica načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske nije utvrdio postojanje elemenata za podnošenje zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka", stoji u odgovoru Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Kako je već ranije objavljeno, Sindikat policijskih službenika je objavio tekst u kojem stoji da su djelatnici Postaje granične policije Gruda "prešli državnu granicu u policijskim odorama izvan graničnog prijelaza odnosno kroz šumu i dalje makadamskim putem na kojem je zapriječen ulaz u Republiku Hrvatsku te tom prilikom u Republiku Hrvatsku unijeli kartonsku kutiju nepoznatog sadržaja izvan graničnog prijelaza čime su izbjegli graničnu kontrolu, a kojom prilikom ih je u tom „nestašluku“ snimila mobilna kamera za nadzor državne granice". Na to je prozvani Klarić reagirao putem svog odvjetnika priopćenjem za medije, u kojem navodi da se "ne radi o nikakvoj tajnoj snimci niti šumi kao niti tajnoj kameri, već se radilo o redovnom sastanku na graničnoj crti u neposrednoj blizini nadzornih kamera koje je rasporedio upravo načelnik Klarić" te da se "radilo o redovnim sastancima za koje je prethodno ishodovana suglasnost Službe za granicu i Policijske uprave".

Predsjednik Sindikata policijskih službenika preko tajnice je u srijedu poručio kako neće dati komentar za Dubrovački vjesnik, a odgovor Ravnateljstva policije, pa i na pitanja koja su sindikalisti postavili, objavit ćemo čim stigne.