Odgovor udruge Hrabro dijete: 'Evo, ovo je taj 'nestali novac!'

Hrabro dijete, Nora Šitum, stanje računa

Na Facebook stranici udruge Hrabro dijete, pojavila se objava statusa u kojem su iz te udruge objavili fotografije preslika stanja na računu te poručili:
'Evo, ovo je taj 'nestali novac'! Niti je nestao, a niti zamračen. Jadno i tužno je kad ljudi sude bez da čuju i pitaju drugu stranu. Do sada nas nitko nije pitao koliko nam je djece umrlo, koliko se još bori za život, a pogotovo kojoj sve djeci smo mogli 'dati kartu za život' kao maloj Nori. Mi nemamo PR agenciju koja nam organizira evente, niti imamo PR agenciju koja nam organizira press konferencije, mi smo mali ljudi, mala Slavonska Udruga Hrabro dijete koja je jedina stala iza Đane kada je to trebalo i nek institucije ove države kažu da li ostala djeca koja čekaju svoju šansu za život imaju PRAVO na to ili ne?! Tužno i jadno što radite ostaloj bolesnoj djeci za koju se svakodnevno borimo. No, istina i pravda uvijek na kraju pokažu tko je imao kakav cilj. Naš cilj su djeca', poručili su putem Facebooka iz udruge Hrabro dijete.
Većina komentara ispod te objave je negativna prema Udruzi.
Podsjetimo, u bolnici Rebro roditelji hrabre lavice Nore Šitum, Ivica Šitum i Đana Atanasovska, sazvali su konferenciju za novinare kako bi razjasnili situaciju koja je nastala na relaciji između njih i udruge Hrabro dijete preko koje se sakupljao novac za Norino liječenje.
'Zahvaljujem vam što lažete, obmanjujete mene i javnost, što nemate nikakvog morala, što bacate ljagu na sve dobro sto ste učinili za mene i svu djecu od svega srca', poručila je na pressici Đana Atanasovski, optužujući Jasminku Žužić, predsjednicu udruge Hrabro dijete.