Odblokiran račun Udruge 'Hrabro dijete', Norini roditelji moraju platiti 108.000 kuna sudskih troškova

Odlukom Županijskog suda u Slavonskom Brodu odblokiran je račun Udruge Hrabro dijete koja je skupljala sredstva za liječenje malene Nore Šitum. Humanitarna pomoć, odlučio je sud, ne može biti predmet nasljeđivanja, javlja Radio Gradiška.

Fini je naređeno da odblokira račun na kojem je preko četiri milijuna kuna, a roditelji preminule Nore Šitum koji su bili zatražili blokadu računa, Đana Atanasovka i Ivica Šitum, moraju platiti 108 tisuća kuna sudskih troškova.

Odluku o zabrani raspolaganja novčanim sredstvima Udruzi Hrabro dijete donio je Općinski sud u Novoj Gradiški 13. veljače kada suodredili da prikupljenim novcem ne mogu raspologati udruga ni obitelj Atanasovski-Šitum te je tom presudom Udruga Hrabro dijete morala platiti sudske troškove u iznosu od 108.000 kuna.

'Nemamo se mi vremena radovati jer upravo sada imamo dvoje djece kod kojih se bolest vratila i moraju na hitne operacije. Novac nama ništa ne znači jer nažalost naše umrle anđele ne možemo vratiti, niti im kupiti život', komentirala je odluku predsjednica 'Hrabrog djeteta' Jasminka Žužić