ODBAČENA OPTUŽNICA Gotova istraga o smrti Bandića, DORH objavio što je zaključeno

Advent Zagreb, Milan Bandić, advent, Milan Bandić, Milan Bandić, DORH, Natalija Prica
hercegovina.info

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu protiv Natalije Price, Gzima Redžepija i Sergija Ivanovića zbog nepružanja medicinske pomoći zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću koji je umro 28. veljače 2021.

Navodeći samo dob prijavljenih osoba, tužiteljstvo je izvijestilo da je nakon razmatranja navoda iz kaznene prijave i provedenih izvida utvrđeno kako nema osnovane sumnje da tadašnjem gradonačelniku liječnička pomoć nije pružena na vrijeme, prenosi Hina.

Općinsko državno odvjetništvo je slijedom toga zaključilo kako ne postoji osnovana sumnja da su prijavljene osobe počinile prijavljena kaznena djela, kao niti neko drugo kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti.

Rješenje o odbačaju kaznene prijave tužiteljstvo je donijelo 14. veljače 2022., a u sklopu izvida kojima nije utvrđena sumnja provelo je više provjera i radnji.

Prijavu je podnio 34-godišnji aktivist Stjepan Perko zbog kaznenih djela nepružanja pomoći i nepružanja medicinske pomoći u hitnim stanjima nakon niza kontradiktornih medijskih napisa o tome gdje se dugogodišnji zagrebački gradonačelnik nalazio u vrijeme kada je doživio infarkt od kojega je kasnije umro u bolnici.

Prijavom su bili obuhvaćeni Bandićevi prijatelji Gzim Redžepi i Sergije Ivanović koji su javno tvrdili da su bili s Milanom Bandićem kad mu je pozlilo u Ivanovićevoj kući na Vrhovcu, ali i Natalija Prica na čiju je obližnju adresu navodno stigla hitna pomoć.

U prijavi se spominjao je još jedan nepoznati počinitelj.