FOTO  Objavljena lokacija gdje je uhićen Mamić iz Trogira koji je čovjeku pucao u glavu

Trogir ubojstvo
Pixsell

Objavljene su fotografije točne lokacije u Trogiru gdje je uhićen Branko Mamić, bivši policajac koji je čovjeku pucao u glavu i pobjegao.

Policija i specijalci za njim su tragali danima, a onda se konačno sam predao u selu Prapatnica kad je shvatio da je obruč zatvoren i da mu nema bijega. U trenutku uhićenja nije bio naoružan, piše Index.

Tijekom protekla tri dana policajci su, uz pomoć pripadnika Jedinice specijalne i interventne policije, "češljali" Trogir, Čiovo, Seget i ostala okolna mjesta u opsežnoj akciji traganja za počiniteljem kaznenog djela ubojstva u pokušaju nad 32-godišnjim J. M.

Trogir ubojstvo
Foto: Pixsell

Tridesetdvogodišnjak je na liječenju na intenzivnoj njezi splitskog KBC-a, a iako u teškom tjelesnom stanju, stabilno je.

Pronađen i auto u kojem je bježao

Kako je priopćila policija, napadač je uhićen oko 13:40 te je odveden u službene prostorije policije, gdje će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje. Pronađeno je i osobno vozilo u kojem je bježao.

Policajci će temeljem naloga suda obaviti pretragu vozila, stoji u priopćenju u kojem policija zahvaljuje građanima na "suradnji i strpljenju prilikom provedbe mjera traganja za počiniteljem".

Što je Mamić napravio?

Posjetimo, u četvrtak je usred bijela dana bivši policajac Branko Mamić iz vatrenog oružja pucao u glavu muškarcu. Muškarac je zadobio teške tjelesne ozljede, a splitska bolnica je potvrdila da je ranjeni muškarac stabilno.

Trogir ubojstvo
Foto: Pixsell


Mamić je pobjegao nakon napada. Navodno je motiv bila ljubomora jer je bio uvjeren da ga žena vara sa susjedom kojeg je ranio. Mamić je inače nedavno pušten iz zatvora jer je osuđen za obiteljsko nasilje nad suprugom i djecom. Prijavljen je za sedam kaznenih djela. Mahao je pred njima pištoljem i prijetio da će ih ubiti.

Božinović čestitao policiji

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović čestitao je splitskoj policiji koja je pronašla Branka Mamića (55). "Nakon ustrajne potrage, počinitelj teškog kaznenog djela - pokušaj ubojstva, pod nadzorom je policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske", objavio je Božinović na Twitteru.

Čestitao je splitskoj policiji "koja upornim i stručnim radom smanjuje razinu kriminaliteta iz domene koja najviše utječe na sigurnost građana i gostiju Hrvatske".