Obilježena obljetnica smrti general bojnika Blage Zadre

Blago Zadro, obljetnica
...a potom prigodnim programom na Trpinjskoj cesti danas je obilježena obljetnica smrti general bojnika Blage Zadre.

- Blago nije zaboravljen i hvala svima na tome. O njemu je puno toga rečeno i izgovoreno ali koliko god da je izgovoreno malo je rečeno koliko su oni dali za Hrvatsku. Blago je prije svega bio čovjek koji nije mrzio nikoga, pomagao je uvijek. Bio je častan i pošten čovjek koji je bio na raspolaganju domovini i koji je pokazao kako se ona ljubi, brani i gine - rekao je Tomislav Zadro sin Blage Zadre.

Dodao je i kako je pet mjeseci poslije na Kupresu poginuo i sin Robert Zadro kao i da je to očigledno bila cijena obitelji Zadro za domovinu koju bi platili opet kada bi morali.

- Zadovoljan sam kako Hrvatska danas izgleda i kakvu su je stvorili Blago Zadro i ostali branitelji. Oni su dali svoje živote za nju, a mi moramo nastaviti raditi da ona bude još bolja - istaknuo je Tomislav Zadro.

Savjetnik za branitelje vukovarskog gradonačelnika Tomislav Josić rekao je kako je o Blagi Zadri sve već rečeno kao i da je njegova smrt bila početak kraja obrane Vukovara.

- O Blagi je sve već rečeno. Kako sreće da je više takvih ljudi. On je od običnog čovjeka postao veliki ratnik. Treba ga zauvijek pamtiti - rekao je Josić.

Obljetnici je nazočio i ministar branitelja u Vladi RH Tomo Medved koji je rekao kako je Zadro dao ogroman doprinos u obrani Vukovara i Hrvatske. Polaganjem vijenaca istoga dana obilježena je i obljetnica pogibije bojnika Alfreda Hilla koji je bio prvi zapovjednik Vojne policije u 204. Vukovarskoj brigadi.

Vecernji list