O ČEMU MISLE KAD TO RADE Popeo se na Biokovo u jednoj japanci, druga je bila poderana

Biokovo,JAPANKE

HGSS stanica Makarska zaprimila je dojavu o mlađem stranom državljaninu koji se izgubio na području Biokova i ne može se dalje samostalno kretati. Na teren su odmah izašle stanice Split i Makarska nakon dojave u četvrtak poslijepodne. Zbog opasnih uvjeta dio spašavateljske ekipe prespavao je na Biokovu, javlja Dnevnik.hr.

O akciji se oglasio HGSS na svom profilu na Facebooku.


"Kada su spašavatelji došli do njega, utvrdili su da se nalazi na izrazito nepristupačnoj lokaciji kuloar Potočine ispod Bukovca te da je pretrpio ozljede. Za sigurno spuštanje unesrećenog do prvih kuća, potrebno je savladati cca 550 metara visinske razlike.

U akciji spašavanja noćas je sudjelovalo 15 spašavatelja. Zbog izazovnih i opasnih uvjeta, posebice tijekom noći, dio spašavateljske ekipe prespavao je na Biokovu. Trenutačno se na teren upućuju dodatne snage iz stanica Makarska, Split, Dubrovnik, Orebić i Šibenik.

Molimo sve posjetitelje planina da budu oprezni, da nose adekvatnu opremu te da se informiraju o trenutačnim uvjetima prije nego što se upute u planine. Sigurnost je na prvom mjestu", zaključili su.

Kako se doznaje iz HGSS-a Makarska, mladić sa sobom nema identifikacijske isprave. "Ovo je najgori slučaj koji sam vidio! U japankama je bio, a jedna mu je poderana", kazao je Ante Kukavica te istaknuo da će spašavanje potrajati još nekoliko sati.