NOVI-STARI GRADONAČELNIK Puljak u Splitu dominantnan ispred HDZ-ovog Đogaša

Puljak Đogaš
Telegram

Zoran Dogaš priznao je poraz i čestitao Ivici Puljku i zamjenicima na izbornoj pobjedi.

"Kandidat Centra za gradonačelnika Splita Ivica Puljak pobijedio je u drugom krugu prema privremenim rezultatima Državnog-izbornog povjerenstva (DIP)", prenosi Hina.

Nakon prebrojenih glasova s 159 od 163 biračkih mjesta, Ivica Puljak osvaja 26.722 glasova, a Zoran Đogaš 12.829.

Puljak time osvaja 66 posto glasova.

Zoran Dogaš u obraćanju medijima priznao je poraz. Zahvalio je svima koji su izašli, ali i onima koji nisu izašli na izbore.

“Oni koji su izašli na birališta ostvarili su demokratsko pravo da većinom glasova odaberu osobu koja će voditi grad u iduće tri godine.

Ovaj izbor je njihova odluka. Čestitam Puljku i zamjenicima na izbornoj pobjedi.

Nadam se da će stanje u našem gradu ići nabolje nakon ovih izbora i da ćemo nakon ovoga izaći iz krize”, rekao je Đogaš.

“Očekivao sam da će rezultat biti drugačiji, ali očekivao sam i da će kampanja biti drugačija”, rekao je Đogaš.

Dok je Đogaš davao izjavu i čestitao Puljku na pobjedi, u stožer Ivica Puljka, novog-starog gradonačelnika Splita već su pristizali čestitari.

Izašlo 28,81% birača

Podaci DIP-a pokazuju da je na izbore u drugom krugu izašlo 20.823, odnosno 28,81 posto birača. Broj nevažećih listića je 1,89 posto.

Drugi krug izbora za gradonačelnika Splita i njegove zamjenike održan je jer nitko u prvom krugu nije dobio natpolovičnu većinu.

Ivica Puljak je zajedno sa svojim zamjenicima Bojanom Ivoševićem i Antonijom Kuzmanićem u prvom krugu osvojio 22.561 glasova što je 48,73 posto, a Zoran Đogaš sa Zrinkom Mužinić Bikić i Tomislavom Šutom 11.887 ili 25,67 posto.

Glasalo se na 163 glasačka mjesta od 7 do 19 sati, a pravo glasa je imalo 146.581 punoljetnih Splićana. Birališta su zatvorena u 19 sati.