NOVI MINISTAR TURIZMA Ima luksuznu vilu u Klisu, od najma zaradi 59.000 eura godišnje

Vila ministra turizma u Hrvatskoj
Patrik Macek/PIXSELL/Booking

Mandatar za sastavljanje nove vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas u saboru predstavlja nove ministre, a nakon rasprave zastupnici će glasati o povjerenju vladi. Novo ime među HDZ-ovim ministrima je Tonči Glavina, dosadašnji državni tajnik koji će u Ministarstvu turizma zamijeniti Nikolinu Brnjac.

Glavina je u Ministarstvu turizma i sporta zaposlen od 2017. godine, a i sam se bavi turizmom. Naime, vlasnik je luksuzne vile s pet zvjezdica u Klisu, piše Index.hr.

Vila ministra turizma u Hrvatskoj

Od najma, prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, godišnje zaradi 59 tisuća eura.

Noćenje u sezoni 510 eura za noć

Noćenje u luksuznoj vili u lipnju košta 510 eura za noć, a prema Booking kalendaru ostala su dostupna samo tri dana. U listopadu je noćenje nešto jeftinije pa tako noć u vili novog ministra košta 399 eura.

"Ova potpuno nova obiteljska vila modernog dizajna i arhitekture nalazi se u Klisu, srcu srednje Dalmacije", napisao je Glavina u opisu na Bookingu.

Vila ministra turizma u Hrvatskoj

Vila ima bazen, vinski podrum, sobu za zabavu i veliku terasu s vanjskom kuhinjom i roštiljem.

"Vila je u obiteljskom vlasništvu. Moja supruga Tracey i ja smo turistički profesionalci i konačno smo izgradili našu vilu iz snova. Toliko uživamo u Klisu i njegovoj netaknutoj prirodi da imamo svoju malu farmu. Uzgajamo organsku hranu i puno voćaka. Izrađujemo vlastito nagrađivano maslinovo ulje i vlastito vino. Vino i maslinovo ulje dostupni su za prodaju", napisao je.

Glavina je, inače, magistar poslovnog upravljanja. Oženjen je Amerikankom.

Vila ministra turizma u Hrvatskoj

Mjesečna bruto plaća mu je 3163.58 eura, što je u neto iznosu 2214.96 eura. Od ostalih prihoda u imovinskoj kartici naveo je zaradu od iznajmljivanja spomenute vile.

Dva automobila, gumeni čamac, voćnjak, vila...

Tu je još i pozajmica od američkog ministarstva obrazovanja u iznosu od 27 tisuća dolara koja glasi na njegovu suprugu. On ima i kredit od 200 tisuća eura te pozajmicu od 26.544 eura.

Vila ministra turizma u Hrvatskoj

Od nekretnina, u imovinskoj kartici naveden je voćnjak od 1370 kvadrata čiju je vrijednost procijenio na 20 tisuća eura te vilu čiju je vrijednost procijenio na 447.939 eura.

Vlasnik je Toyote Highlander proizvedene 2003. godine, čiju je vrijednost procijenio na 6 i pol tisuća eura. Osim toga, u imovinskoj kartici naveo je i Škodu Superb proizvedenu 2009. godine vrijednu 500 eura manje. Novi ministar vlasnik je i gumenog čamca vrijednog 12 tisuća eura.

Ima i dionice u HT-u, Atlantic grupi i Podravki te Sunčanom Hvaru.