NOVI DETALJI IZ GRČKE Ni na jednom pronađenom nožu nema DNK koji bi se povezao s ubijenim Michalisom

BBB Atena
Screenshot

Nogometaši Dinama u subotu su ispali od AEK-a iz Lige prvaka. Zagrebačka momčad imala je prednost 2:0, no u sudačkoj nadoknadi AEK je zabio dva gola te zahvaljujući pobjedi iz Zagreba prošao u playoff Lige prvaka.

U Ateni je u subotu sve prošlo mirno, nitko od hrvatskih navijača nije stigao u Grčku. No, bilo je uhićenih. Tri su osobe uhićene, jedan od njih je 17-godišnjak jer je kod sebe imao nož, piše Nacional.

Grčki mediji u nedjelju su objavili nove detalje vezane za istragu. Tvrde da su policajci, češljajući snimke s nadzornih kamera, došli do trenutka kad se oko ubijenog 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa stvorila gužva te da su detektirali još 10-ak hrvatskih navijača, 10 ili 15 Grka za koje pretpostavljaju da su Panathinaikosovi navijači te još pet osoba ispred stadiona za koje se pretpostavlja da su navijači AEK-a.

Spominju se još dva noža, piše Danas.hr. Dva noža već su dva pronađena – jedan i kod 23-godišnjeg BBB-ovca. Kako navode grčki mediji – niti na jednom od četiri pronađena noža nisu pronađeni DNK uzorci koji bi povezali s ubijenim Michalisom.

U ponedjeljak će o uhićenim Hrvatima s grčkim premijerom razgovarati premijer Andrej Plenković koji u Grčku dovodi i ministre pravosuđa Ivana Malenicu i vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana. Osim pravičnog suđenja, i sigurnosti u zatvorima, predložit će i prebacivanje kaznenog postupka protiv hrvatskih navijača u Hrvatsku, a to vjerojatno neće proći.

Odvjetnik uhićenih Dimitris Zorbas izjavio je kako nova snimka koja je danas objavljena donosi nove informacije o Michalisovoj smrti. "Snimka potvrđuje moju početnu procjenu da je Michalis možda ozlijeđen greškom i da ga je ozlijedio navijač AEK-a", rekao je odvjetnik.

"Upitno je da vlasti, s naprednim sredstvima kojima raspolažu, još nisu došle do počinitelja. Nadamo se da će nadležne službe djelovati odmah i učinkovito", dodao je.