NOVA AKCIJA USKOK-a Uhićenja u Slavoniji i Zagrebu

Akcija USKOKA u Zagrebu i Slavoniji
Jurica Galoic/PIXSELL

Djelatnici USKOK-a su ponovno na nogama. U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje koje provodi PU osječko-baranjska u koordinaciji s USKOK-om.

"Navedene radnje provode se na području Osječko-baranjske županije i Grada Zagreba u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela iz oblasti organiziranog kriminaliteta. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", kažu u svom priopćenju vrlo šturo iz USKOK-a.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, fokus istražitelja je krijumčarenje ljudi, a prema prvim informacijama u metropoli je uhićena jedna osoba s područja Osijeka i na putu je prema Slavoniji.

O akciji s USKOK-om oglasila se i PU osječko - baranjska.

"Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave osječko-baranjske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja ove policijske uprave i nad jednom osobom s područja Policijske uprave zagrebačke zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi", kažu iz policije.