'NISMO RAZMIŠLJALI NI TRENUTKA' Poljski policajci u Makarskoj spasili dvije osobe od utapanja

Poljski policajci

Jučer, 18. srpnja 2023.godine u jutarnjim satima, poljski policijski službenici Piotr Filar i Marcin Czyz koji rade u Policijskoj postaji Makarska bili su izvan službe na plaži kada su u jednom trenutku čuli da iz mora netko doziva u pomoć i uočili su dvije osobe, muškarca i ženu. Izgledalo je kao da se utapaju radi čega su policijski službenici odmah od gostiju na plaži uzeli sup dasku i otplivali do unesrećenih.

Muškarac nije mogao samostalno plivati zbog problema s ramenom, a žena koja je bila zajedno s njim pokušavala mu je pomoći i dovest ga do obale, ali nije uspijevala radi čega je zazivala pomoć. Policijski službenici su muškarca doveli do obale, pomogli mu da izađe na kopno i na taj način spriječili moguću nesreću. U hotelu ga je pregledao liječnik i nije bilo potrebe za daljnjom liječničkom intervencijom.

Obzirom da su poljski policijski službenici u poslijepodnevnim satima na području Makarske radili i obilazili centar grada, susreli su se s muškarcem koji ih je prepoznao i  tek tada je saznao da se radi o policijskim službenicima iz Poljske koji ovog ljeta rade u Hrvatskoj. Slučajni susret bio je prilika za zahvalu, ali i razgovor.

Poljski policijski službenici Piotr Filar i Marcin Czyz  zadovoljni su što i na ovaj način tijekom svog boravka u Hrvatskoj mogu biti od pomoći turistima.