NINO RASPUDIĆ "Tko kaže da 12 Egipćana ima pravo ilegalno prelaziti granicu?"

Nino Raspudić

Županijsko državno odvjetništvo nastavlja detaljnu istragu okolnosti nedavne nesreće koja se dogodila s kombijem, a koja je privukla pažnju javnosti. Trenutno nije potvrđeno jesu li putnici u kombiju ilegalni migranti, kako navodi saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić, piše HRT.

Raspudić je, obrativši se medijima, istaknuo svoje nezadovoljstvo zbog prisutnosti Egipćana u vozilu i postavio pitanja o razlozima njihovog ilegalnog prelaska granice.

Pozvao je na nultu toleranciju prema ilegalnim migracijama te naglasio potrebu za slanjem vojske na granicu kao preventivne mjere.

"Ovdje smo vidjeli u ovom automobilu 12 Egipćana. Što ti Egipćani rade u Hrvatskoj? Zašto ilegalno prešli granicu? Tko stvara klimu da bi oni kao trebali imati neko pravo ilegalno prelaziti granicu i kršiti zakon o prelasku granice? Mi smo od početka vrlo jasni i čvrsti po toj temi i ovo će biti jedna od ključnih tema izbora. Na Zapadu se priča promijenila, više ih ne žele. Mi ćemo ih tu morati držati i hraniti ili plaćati 20.000 eura po glavi ako ih nećemo otjerati. I ovo je jedna omča na vratu Hrvatske za što Hrvatska nikome nije ni kriva ni dužna", poručio je Raspudić, piše HRT.