NIKO KRANJČAR NA SUĐENJU MAMIĆU "Plaću sam dobivao preko računa, ali neki novac sam od Mamića dobivao i na ruke"

Niko Kranjčar
Borna jaksic/PIXSELL

Bivši nogometaš Niko Kranjčar svjedočio je danas na suđenju braći Mamić i ostalima optuženima za izvlačenje novca iz Dinama.

"S punoljetnosti sam dobio profesionalni ugovor, i u klubu sam bio do 2005. godine. Plaću sam dobivao preko računa i Dinamo je prema meni ispunjavao sve ugovorne obveze. Sjećam se da mi je u prošlom ispitivanju prezentirano da sam neki novac dobio na ruke.

Danas se tih detalja ne sjećam, no i onda sam rekao da je na prezentiranim dokumentima moj potpis. Na tim dokumentima je navedeno da sam novac dobio od Zdravka Mamića i nemam razloga sumnjati da je to bilo tako” rekao je Kranjčar dodajući kako je s Mamićem osobno dogovarao svoje financije", rekao je Kranjčar pred sudom, prenose 24sata.

"Isplate na ruke su bila iznimka"

Tvrdi da su dvije isplate na ruke bile iznimka u plaćanju, što se njega tiče.

“Tada sam bio kapetan momčadi i pregovarao sam s Mamićem u ime ekipe ako su plaće kasnile ili slično, za ostalo ne znam. U Dinamu je bio sustav da su igrači imali plaće koje su isplaćivane svaki mjesec, ali i ugovorne rate koje su bile u većem iznosu i one su ponekad znale kasniti.

Oko toga sam ponekad dogovarao način isplate s Mamićem kada je on bio predsjednik” pojasnio je Kranjčar. Rekao je sudu da mu je, po stipendijskom ugovoru, na počecima karijere, plaća bila 100 tisuća maraka godišnje.

"Ne sjećam se"

Odvjetnik Mamića Filip Glavaš pokazao je sudu Kranjčarov profesionalni ugovor s Dinamom iz kojega je vidljivo da je prema njemu postojao dug od 40 tisuća eura i taj je ugovor on sam i potpisao.

“Vjerojatno je to vezano za potvrdu koju sam potpisao kada sam dobio novac na ruke. Ne sjećam se kakve su bile ugovorene rate. Načelno su se isplaćivale četiri puta godišnje. Ne sjećam se da li sam izdao fakture prema Dinamu za ove iznose koje sam primio i za koje sam potpisao potvrde” rekao je.

Pozvani Drpić i Balaban, jučer svjedočila Modrićeva punica koja se ničeg ne sjeća

Pozvani su i bivši dinamovci Dino Drpić i Boško Balaban, ali je teško reći hoće li se pojaviti na svjedočenju jer se ne zna jesu li primili sudski poziv za svjedočenje ili nisu.

Svi dosadašnji svjedoci ispitani su samo o jednoj točki optužnice koja se tiče samo Zdravka Mamića. Podsjetimo, tereti ga se da je s Dinamovog računa u Klagenfutu podigao 2.2 milijuna eura i zadržao novac za sebe. Obrana tvrdi da je Mamić tim novcem plaćao igrače u kešu.

Jučer je svjedočila bivša voditeljica klupskog računovodstva Vesna Juraić, javnosti poznatija kao punica Luke Modrića. U svom iskazu je ponavljala da se ničega ne sjeća, ne zna ili je zaboravila.