Neviđenom hajkom na Zdravka Mamića umire demokracija u Hrvatskoj

Problem Zdravka Mamića je onaj što čovjek javno kaže ono što misli, a s obzirom da su na vlasti nasljednici komunizma njima se to nije svidjelo, te su putem svojih medija i režimskih novinara otvorili lov na čovjeka koji je rekao istinu.

Zar jedna rečenica koju je izrekao Zdravko Mamić zaslužuje da se o njoj trubi cijeli dan? Zar je Zdravko Mamić u slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj zaslužio da sa njim usta peru svi oni koje je netko proglasio novinarima?. Zdravko Mamić nije nikakav svetac, čovjek je od krvi i mesa, sa svojim vrlinama i manama koje imamo svi mi. Čovjek je Dinamo izdigao iz prosjeka i njegov najveći grijeh je što voli Dinamo i Hrvatsku. Hrvatsku koja ga je danas izdala i koja je jedva dočekala popljuvati čovjeka koji je rekao ono što misli o aktaulnom ministru iz aktualne Vlade.

Sve ono što se u posljednje vrijeme radi u Hrvatskoj, znači ništa drugo nego vraćanje u mračnu prošlost. Hoće li konačno netko iz aktaulne vlasti pokušati objasniti što znači diskriminacija Hrvata koje se protjeruje iz države zato što su rođeni ili su živjeli u Hercegovini?

Takvo nešto se ne dešava u Vukovaru i Slavoniji onima koji su ga spalili do temelja i koji su napravili toliko genocida. Oni su danas građani prvog reda, a zahvaljujući ovoj "demokratskoj" vladi zaštićeni su kao medvjedi. A o zdravstvenom odgoju koji su nametnuli više i ne vrijedi trošiti riječi.

Vratimo se mi na početak priče i na Zdravka Mamića. Nakon onoga što je rekao o Željku Jovanoviću, čovjek je razapet na stup srama, a pojedini mediji idu tako daleko da mu predviđaju čak i nekoliko godina zatvora zbog jedne jedine rečinice o čovjeku koji je i prije stupanja na dužnost ministra, Mamića nazvao bahatim licemjerem i kukavicom i poručio mu:" Mislim da za gospodina Mamića u takvoj, našoj viziji sporta nema mjesta".

Na te riječi nitko nije reagirao. Šutila je Hrvatska tada isto onako kao što danas grmi i razapinje Zdravka Mamića. Nažalost, ova Hrvatska danas nije ona ista koju su početkom devedesetih u krvi stvorili njeni najveći sinovi, i izgleda da će domoljubi isto kao nekada morati u emigraciju. Zdravko Mamić je po korijenima čisti hercegovac, i u svoju Hercegovinu je uvijek dobro došao za razliku od "gospodina" Jovanovića i njemu sličnih.

Zdravko Mamić je stvorio veliki nogometni klub na ovim prostorima koji je redoviti sudionik velike Lige prvaka. Dinamo je za ere Zdravka Mamića osvojio devet prvenstava (2000., 2003., 2006., 2007., 2008., 2009., 2010., 2011., 2012), a  osam je puta osvajao i hrvatski kup (2001., 2002., 2004., 2007., 2008., 2009., 2011. i 2012).

Njega se može voljeti ili mrziti, ali iza njega stoje rezultati, za razliku od "gospode" ili drugova koji danas vladaju Hrvatskoj.

Hrvatska se nažalost vraća u ono vrijeme komunizma kada se za "krivo" izgovorenu riječ išlo u zatvor, a za više takvih se i gubila glava.

U Hrvatsku se danas nakon dvadeset i kusur godina vratio klasični verbalni delikt, kazneno djelo neprijateljske propagande. Jugoslavije više nema, ali ima onih koji su školovani u njoj i koji danas rade ono što su radili njihovi preci nakon 2. svjetskog rata.

E moj narode...

hercegovina.info