FOTO/VIDEO  Nenad Petrak stigao u Split, pratio ga veliki broj naoružanih policajaca

Nenad Petrak stigao u Split
MUP RH

Nenad Petrak (43) navodni narkobos nedavno uhićen u Turskoj, danas je deportiran i zatvoren u splitskom zatvoru na Bilicama, temeljem tjeralice splitskog Županijskog državnog odvjetništva u drugom postupku.

Na izravan upit Hini su u Ministarstvu pravosuđa potvrdili da je "u zatvorski sustav zaprimljena osoba lišena slobode temeljem naloga za izdavanjem tjeralice Županijskog državnog odvjetništva u Splitu". Ističu i da sukladno Zakonu o izvršavanju kazne zatvora podaci o tijeku izvršavanja kazne zatvora predstavljaju službenu i profesionalnu tajnu, prenosi Hina.

Sadržaj se učitava...

Petraka je turska policija uhitila prije desetak dana u Istanbulu, a policija ga sumnjiči da za sudjelovanje u međunarodnom narkokartelu koji drogu prebacuje iz Južne Amerike u Europu. Policija je ranije izvijestila da je uhićenje hrvatskog narkobosa uslijedilo nakon uhićenja 21 njegovog suradnika u listopadu 2023.

Petraku je istražni zatvor određen zbog sumnje u ozljeđivanje Josipa Čubelića u travnju ove godine na splitskim Skalicama.

Nenad Petrak stigao u Split

Tijekom sljedećih dana trebao bi biti ispitan u državnom odvjetništvu u vezi pucnjave na Čubelića, a očekuje ga i ispitivanje u Uskoku zbog sumnje da je osnovao zločinačku organizaciju za šverc velikih količina droge.

"Danas, 28. studenog u 03:14 sati policijski službenici Ravnateljstva policije Antiterorističke jedinice Lučko i Službe za međunarodnu policijsku suradnju prepratili su 43-godišnjaka u Zatvor u Splitu. Za 43-godišnjakom je prethodno bio izdan europski uhidbeni nalog i raspisana međunarodna potraga Interpola temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, slijedom kojih je dan ranije, 27. studenog 2023. prepraćen avionom iz Istanbula (Turska) u Zagreb (Hrvatska).

Preprata je protekla bez sigurnosnih incidenata", objavila je policija.