NENAD PERIŠ "S nepoznatog broja dobio sam adresu gdje ću naći živog Mateja, odmah sam zvao policiju..."

Nenad Periš
Milan Maricic/ATAIMAGES

Matej Periš iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. prosinca prošle godine u Beogradu, a njegov otac Nenad već 50 dana traži sina.

"U utorak mi je stigla poruka s meni nepoznatog broja. Tu je samo pisala adresa, a pošiljatelj mi je tvrdio da ću, ako odem tamo, naći živog sina jer ga on viđa. U njoj nije pisao grad, pa sam morao zvati i hrvatsku policiju. Beogradska policija je bila na adresi i u pitanju je jedna stambeno-poslovna zgrada. Međutim, to nije bio Matej. 

Ovim putem zahvaljujem srpskoj policiji na profesionalnom radu koji mi ulijeva povjerenje da će mog sina naći", kazao je za Telegraf, a prenosi Index.

"U kontaktu sam s policijom. Sve što saznam prosljeđujem inspektorima, od informacija do snimaka. Mogu vam reći da je prošlo 50 dana i da će biti veliko iznenađenje ako ga nađem živog. Samo ću ga zagrliti i povesti kući", rekao je Periš.

Srpska policija se oglasila prije par dana
Podsjetimo, prije par dana Miloš Stanimirović iz Odjela za potrage MUP-a Srbije kazao je za RTS da na dnevnom nivou dobiju desetak prijava ili dojava da je Matej Periš negdje viđen.

"Apsolutno smo dužni reagirati na svaku prijavu. Mi svaku dojavu provjerimo. Znači, ako se javi da je Matej viđen na određenoj lokaciji, mi izvršimo terensku provjeru, obavi se razgovor s više osoba, ali do sada mi nismo došli ni do kakvih novih saznanja", objašnjava Stanimirović.

Dodaje da se za Matejem traga od dana kada je podnesena prijava o njegovom nestanku.

"Od dana kada je podnesena prijava o nestanku hrvatskog državljanina Mateja Periša traga se za njim. Utvrđena je trasa kretanja, kako samog Mateja tako i društva s kojim je on došao u Beograd, od Zagreba do Beograda. Izvršene su terenske provjere apartmana u kojima su oni boravili, mjesta koja su posjećivali i kafića", navodi gost Beogradske kronike.