NEKADAŠNJA UZDANICA DESNICE U politiku se vraća bivša zvijezda HDZ-a i Hasanbegovićeve stranke

Bruna Esih

Nakon skoro četiri godine medijske tišine i političke mirovine, na scenu se vraća Bruna Esih - nekadašnja zvijezda, pa i ikona hrvatske desnice kojoj su puna usta bila priča o lustraciji i objašnjavanja "prave" prirode poklića "Za dom spremni".

"Nakon što je nedavno u redove Hrvatske stranke prava - HSP pristupio general Željko Glasnović, to je ovih dana učinila i Bruna Esih. Pristupnicu Hrvatskoj stranci prava potpisala je u nazočnosti predsjednika HSP-a Nikice Augustinovića", poručili su jutros iz HSP-a.

Bruna Esih

Nekadašnja zvijezda Karamarkova HDZ-a, a onda i Nezavisnih za Hrvatsku - stranke koju je osnovala sa Zlatkom Hasanbegovićem - kaže da se HSP-u pridružila kako bi pomogla da se popuni politički prostor koji je trenutno "bez ikakvih vrijednosti, bez ideologije, Boga i nacije".

"Nakon četiri godine potpunog izbivanja iz političkog života, moja odluka za povratak nužno otvara dva osnovna pitanja: zašto sada i zašto HSP. Motiv nikada nije nebitan. Kao i trenutak. Postoje oni kojima motivacija za bilo kakvo političko djelovanje proizlazi iz jednostavnih, pragmatičnih razloga, ali se o njima, među njima, ne govori. U toj hrvatskoj političkoj ‘omerti‘ jedina je norma da normi nema, odnosno da sve i svatko ima svoju cijenu, bilo da je riječ o potražnji ili prodaji. Zato je to prostor bez ikakvih vrijednosti (osim demagoški) - bez ideologije, Boga i nacije. Za koga se takvima onda ostaje boriti, ako ne tek za sebe same? ... Na pravom sam, dakle, mjestu, u koje je utisnuto još živo slovo Oca Domovine. Mjestu gdje riječi ne blijede, a bojovnici ne odustaju! Mjestu ponosnog člana Hrvatske stranke prava, na kojemu sam zahvalna i koje me čini poniznom. Bog i Hrvati!", poručila je nova članica HSP-a Bruna Esih.