Nastavljeni prosvjedi u Vukovaru: Policija više ne brani grad od branitelja

Prema najavama okupljanje je počelo u točno predviđeno vrijeme, oko deset sati, dok interventna policija više ne čuva table s dvojezičnim natpisima. Naravno, kako se ipak radi o hrvatskim braniteljima, koje se, kako kažu, silom ne može uplašiti, s obzirom kako se sile nisu bojali ni 1991. godine, tako nema ni potrebe za jakim policijskim snagama u Vukovaru koje bi branile grad, zamislite, od branitelja. Kolona hrvatskih branitelja i prosvjednika okupila se na središnjem gradskom trgu odakle su krenuli prema još jednom stratištu koje je 1991. godine iza sebe ostavio velikosrpski agresor, dakako, govorimo o Veleprometu.

- Neka su otišli, ali nama ne znači ništa ni da su ostali. Nas se silom ne može uplašiti. Oni koji su naredili da se ploče stavljaju bit će dužni da ih u skoro vrijeme skinu jer će Vukovar biti mjesto posebnog pijeteta, rekao je predsjednik Stožera za obranu Hrvatskog Vukovara Tomislav Josić komentirajući činjenicu da je režim ipak povukao interventu policiju koja je dosad čuvala dvojezične table u herojskom gradu na Dunavu.

Stožer ne odustaje i najavljuje nove akcijje. Naravno, prosvjeda će biti i dalje te se oni očekuju dok se s režimom ne postigne neki dogovor, no, sudeći prema riječima ministra hrvatskih branitelja, Freda Matića, koji ne podupire braniteljske prosvjede, od dogovora neće biti ništa. Naime, Matić je jasno rekao da s provođenjem zakona nema pregovora i to za takozvanu javnu televiziju.

tinolovka-news.com