'NAŠ HAJDUK' POBIJEDIO ZDRAVKA MAMIĆA Zbog klevete 'Maminjo' mora udruzi platiti 5.000 eura

Naš Hajduk Mamić Zdravko

Udruga Naš Hajduk, koja okuplja Hajdukove članove i otkupljuje klupske dionice, na svojem je Facebooku objavila kako je dobila presudu protiv Zdravka Mamića, bivšeg čelnika Dinama koji je osuđen za pljačku i otad se nalazi u bijegu u Bosni i Hercegovini. Objavu prenosimo u cijelosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Odlukom Općinskog suda u Splitu, Zdravko Mamić dužan je Našem Hajduku platiti iznos od 5.000 eura (37.672,45 kuna) uvećan za zatezne kamate. Sud je ustvrdio da je u nizu njegovih javnih nastupa Mamić očito imao namjeru prikazati Naš Hajduk kao kriminalnu, nesposobnu i manipulatorsku organizaciju, politički angažiranu i zlonamjernu grupu ljudi koja ima odlike mafije i cilj 'uništiti Hajduk i razarati hrvatsko tkivo'.

Tužba protiv odbjeglog i osuđenog šefa nogometne zločinačke organizacije podnesena je još prije nekoliko godina, kako bi se i na ovaj način zaštitila prava i čast desetaka, a sada i stotina tisuća članova Hajduka.

Sud je potvrdio da su apsolutno svi Mamićevi navodi bili netočni, ali i zlonamjerni, izrečeni isključivo s ciljem gubitka njihovog povjerenja u udrugu, rasipanja članstva i posljedično uništenja modela koji se borio i izborio za pošteni, demokratski i transparentan klub.

U ovom slučaju barem simbolično pokazalo se da je pravda dostižna, nadamo se da će prije ili kasnije ipak dostići i samog Zdravka Mamića", stoji u priopćenju Hajdukovih članova.