NAPALI KOLINDU ZBOG HILLARY: Ona promiče pravo na abortus! Zašto ste se uopće susreli s njom?

Kolinda Grabar Kitarović, Hillary Clinton, John Batarelo
U dopisu koji je u utorak uputio Grabar-Kitarović, nakon što je dan ranije njezin posjet Zakladi Clinton komentirao na svojem Facebook profilu, Batarelo podsjeća da se hrvatska predsjednica deklarirala kao "moderna konzervativka", pa je neugodno iznenađen njezinim sudjelovanjem na privatnoj konferenciji Zaklade Clinton.

Batarelo smatra da Grabar-Kitarović nije trebala ići na tu konferenciju jer politički stavovi Hillary Clinton nisu konzervativni već izrazito lijevo-liberalni, što se vidjelo dok je bila u aktivnoj politici, a kamoli stavovi u vezi kulture života i obitelji.

"Gđa Clinton i njezina zaklada izrazito su, ne samo pro-choice, nego aktivno i financijski promiču 'pravo' na abortus i potkopavaju instituciju obitelji te druge tradicionalne vrjednote kako u SAD-u, tako i globalno", piše Batarelo.

Da je to bio formalni državnički sastanak s formalnim političarom, donekle bi se to razumjelo, kaže on, no predsjednica je svojom dragovoljnom odlukom izišla iz zadanih okvira.

Zbog toga Batarelo traži od nje odgovore na pitanja: "Zašto ste kao hrvatska predsjednica dali svoj (i naš) kredibilitet takvoj jednoj kontroverznoj zakladi? Ako vjerujete u svetost života od začeća, zašto to ne izražavate dosljedno u Vašim (neformalnim) susretima i zašto idete uopće na takve susrete? Zašto kao (moderna) konzervativna predsjednica niste iskoristili taj svoj prvi boravak za susret s utjecajnim konzervativnim američkim političarima, institucijama i organizacijama?"

Nadam se da se slažete da ljudska i ženska prava počinju s temeljnim pravom, a to je pravo na život, pravo na rođenje. Tu su i druga velika pitanja vezana za majčinstvo, brak, obitelj, odgoj djece itd., koja su važna za stabilnost društva, jednako kao i ekonomska pitanja, ističe Batarelo u dopisu.

Po njemu je posebno važno da se taj događaj iskoristi za veću usredotočenost na obiteljsku tematiku u Hrvatskoj "ako znamo da je trenutna izvršna vlast u Hrvatskoj već od početka odbacila pojam 'obitelj' iz naziva ministarstva, kao i programe vezane za brak i obitelj".

Batarelo stoga predlaže predsjednici Republike zajednički susret na koji bi došlo izaslanstvo konzervativnih nevladinih udruga.

Izvor: jutarnji.hr