FOTO  Napadnut Glavni Stan HSP-a i u Zagrebu!

hsp, Zagreb

Autor ove intervencije očito HSP optužuje za služanjstvo Lagumdžiji. Lagumdžija, koji se predstavlja kao multietničar i čovjek kojem je građansko ispred nacionalnog inače je predsjednik Bošnjačkog instituta u BiH, krovne nacionalne ustanove u BIH koja je pandan srpskom SANU-u ili hrvatskoj Matici što socijaldemokratskim političarima u Europi baš i nije primjereno.

HSP BIH ušao je u Vladu sa Lagumdžijom protivno volji naroda koji nominalno u Vladi predstavlja delegitimirajući se tako kao hrvatska stranka, budući da je HSP u BIH osvojio manje od 5% hrvatskih glasova, u državni parlament ušli su zahvaljujući glasačima HDZ-u 1990, čiji su bili koalicijski partner a u hrvatskom Domu naroda u Federaciji nemaju niti jednog zastupnika. U protuustavnu Vladu nisu ušli voljom Hrvata nego imenovanjem od strane bošnjačkih nacionalnih partija SDP-a i SDA.

Kako bi umanjili tu činjenicu uporno se predstavljaju kao legitimni predstavnici Hrvata dok zapravo igraju ulogu marionetske stranke u novoj Bošnjačkoj Samoupravi kako pošprdno hrvatska javnost u BIH naziva trenutnu spornu Vladu FBIH.

Danijel Srb i njegov HSP jedini su pravaši u RH koji su podržali ovaj potez HSP-BIH dok su HSP Ruže Tomašić i HČSP promptno osudili ovakav čin nazvavši ga kvislinškim.

Primjetno je da HSP kako u RH tako i u BIH igra na kartu srbofobije, znajući da je u Hrvatskoj još uvijek živ antisrpski sentiment dok im mediji u Sarajevu u tome naveliko pomažu.

Zanimljivo je da platformaške stranke, posebice HSP u Zagrebu medijski podupire TV kuća Miroslava Kutle "TV Jabuka" a koja je naziv ukrala od našeg portala. S obzirom na to tko joj je vlasnik i ne čudi.

Na toj TV kući prije nekoliko dana Živko Budimir održao je jednosatni interview s naručenim pitanjima, stanovitog voditelja Bujice, koji je onomad u Zagrebu privođen zbog nacističkih ispada, čiji se propagandni novinarski stil može opisati u dvije rečenice: "G. Budimir je li točno da ste Vi dobri, vrijedni, pošteni i legitimni dok su Čović i Ljubić kriminalci i obmanjivači javnosti" , na što Budimir odgovara "Ne samo to nego su i ubojice".