Nakon pet dana potrage, Milić se pojavio živ i mokar

policija, lažna diploma, akcija, policija, Hercegovina, MUP ZHŽ, tjeralica, navijački neredi, Poljud, Hrvatska, Vatreni, Dragan Paravinja, dnk, ubojstvo, arkan, tjeralica, uhićenje, dileri, Busovača, granica, silovanje, narko mafija, Čapljina, Hutovo blato, Široki Brijeg, krađa, Posušje, djeca, policija, Tomislavgrad, svećenik, ukradeno vozilo, lopov, pažnja, Ferid Suljović, SDP BIH, Sarajevo, policija, droga, Sinj, livnjak, tjeralica, MUP ZHŽ, ivan roso, MUP ZHŽ, tjeralica, ubojstvo, lopovi, Mostar, krađa, Posušje, krađa, provala, MUP ZHŽ, prijetnje, uhićenje, policija, Jablanica, Rama, krađa, vozilo, policija, tjeralica, MUP ZHŽ, Rama, zlatarnica, pljačka, Hrvatska, nestali, policija, Mostar, krađa, automobil, tjeralica, Ljubuški, sud, Livno, krađa, zlato, Neretva, leš, Metković, Tuzla, nestanak, Vrgorac, meso, šverc, rakovi, krijumčarenje, BIH, Hrvatska, dragan žulj, nestanak, Dubrovnik, Hrvatska, krađe, uhićenja, Dubrovnik, silovanje, Ljubuški, krađe, policija, silovatelj
Policajci su Milića mokrog zatekli dok mu se pružala liječnička pomoć u Jelsi, a kako doznajemo, utvrđeno je da ima lakšu ozljedu glave koja nije takve naravi da bi morao biti hospitaliziran.

Neslužbeno smo doznali da je policajcima kazao da nije imao namjeru počiniti samoubojstvo već da je njegov nestanak splet nesretnih okolnosti.

Naime, rekao je, među ostalim, da se išao kupati na štramcu te da ga je "odnilo", a da je onda udario glavom u stijenu. Preživio je tako što je pio vodu koju je pronašao u nekoj boci.

S druge strane, od nekih mještana smo doznali da je Milić pronađen u uvali Jagodna i da je bio dosta iscrpljen.

Pokušali smo telefonski razgovarati s njegovim rođakom Antom Miletićem, koji je sudjelovao u potrazi, no on nas je prilično ljutito odbio ustvrdivši da smo "šakali", te nam je poručio "Nedajbože da se tebi i tvojima dogodi nešto slično..." i "koliko ćeš ovo naplatiti, moralna nakazo..."

Očito je bio ljut jer smo objavili provjerenu informaciju da je Filip nekoliko dana prije nestanka bio na obavijesnom razgovoru u splitskoj policiji zbog sumnje da je upetljan u kazneno djelo počinjeno na štetu maloljetnika.

Podsjetimo, Ministarstvo mora, pomorstva i infrastrukture objavilo je u u ponedjeljak da su u nedjelju 18. kolovoza u 7.20 pokrenuli akciju traganja nakon što je Lučka ispostava Hvar obavijestila Središnjicu za traganje i spašavanje na moru da su im mještani Svete Nedjelje na Hvaru prijavili nestanak muške osobe F.M. (rođen 1974. godine).

Izvijestili su tada da je nestao dan prije, 17. kolovoza u popodnevnim satima na poziciji zapadno od Svete Nedjelje, gdje su na obližnjim stijenama lokalne plaže pronađene njegove osobne stvari, točnije ručnik i šlape.

Odmah po dojavi Središnjica je pokrenula koordiniranu akciju traganja za nestalim, te su u potragu isplovili brodovi Lučke Kapetanije Split, Lučke ispostave Milna i brod Pomorske policije Split.

V. URUKALO,Slobodna Dalmacija