NAKON DIVLJANJA NA PARKINGU Uhićen je 23-godišnjak, dok je njegov otac u šoku. 35-godišnjak je životno ugrožen

Zagreb,Mercedes,pješaci,prometna nesreća,Zagreb,ozljede,policija
Emica Elvedji/PIXSELL

Tri su osobe teško ozlijeđene, dvije lakše u nesreći koja se dogodila kasno sinoć na parkiralištu trgovačkog centra u Buzinu na ulazu u Zagreb. Jedna je osoba u kritičnom stanju. Krivac je 23-godišnjak koji je Mercedesom divljao po parkingu, izgubio kontrolu nad vozilom i punom se brzinom zaletio u ljude i parkirane automobile.

Velik broj osoba okupio se na neslužbenom automobilskom susretu, na kojem se održala i utrka. Mladić koji je divljačkom vožnjom i nevjerojatno nepromišljenim potezom ozlijedio nekoliko osoba - uhićen je.

Policija je na konferenciji za medije objasnila što se događalo sinoć na parkiralištu trgovačkog centra u Buzinu i navela kako je preliminarnim alkotestiranjem kod vozača Mercedesa utvrđena koncentracija alkohola 0,00 g/kg.  Osumnjičeni vozač je uhićen te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu' biti predan pritvorskom nadzorniku, dok će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava, stoji u priopćenju kojeg prenosi HRT. 

"Jučer, 16. lipnja 2023. godine u 21:50 sati 23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se prilaznim kolnikom kućnog broja 62 Avenije Većeslava Holjevca u smjeru sjevera na koju je skrenuo desno s kolnika kružnog toka prometa koji se nalazi s jugozapadne strane.

Dolaskom južnije od prilaznog kolnika parkirališta nasuprot ugostiteljskog objekta, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste, već je naglo povećao brzinu kretanja vozila zbog čega je došlo do proklizavanja stražnjih pogonskih kotača", navodi policija.

"Zbog navedenog je izgubio nadzor nad vozilom i, u zanošenju preko trake namijenjene za promet vozila iz suprotnog smjera, sletio s kolnika na pješački otok sa zapadne strane gdje je naletio na troje pješaka (35-godišnjak, 21-godišnjak i 32-godišnjakinja) koji su uslijed naleta pali na kolnik.

Kako se vozilo nastavilo kretati, naletio je i na spremnik za otpad i prometni znak te je prešao na južnu kolničku traku prilaznog kolnika parkirališta nasuprot ugostiteljskog objekta, gdje je naletio i na osobni automobil marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnjak i u trenutku naleta bio zaustavljen ispred raskrižja. Uslijed naleta je navedeni zaustavljeni osobni automobil naletio na još jedan osobni automobil koji je bio parkiran na parkiralištu sa sjeverne strane prilaznog kolnika", dodaje se.

HRT navodi i kako je otac uhićenog mladića u šoku i rekao je kako je potresen cijelom situacijom. Potvrdio je da je automobil kojim je skivljena nezgoda u vlasništvu 23-godišnjaka. Nadalje se navodi kako su zaposleni u obližnjem trgovačkom centru rekli da se navedena okupljanja održavaju mjesecima, te im je otežan odlazak s posla po završetku radnog vremena.

Iz KBC Zagreb je za HRT potvrđeno kako je 35-godišnjak u životnoj opasnosti i da ima teške ozljede glave. Od ostalih ozlijeđenih, dvije osobe su primljene u KBC 'Sestre milosrdnice' od kojih je jedna zadržana na liječenju, a druga je otpuštena na kućno liječenje. U KB Dubrava su primljene dvije ženske osobe s lakšim ozljedama.