NAJVEĆE ULAGANJE U HRVATSKOJ Srpski 'kralj šećera' otvorio kompleks od 100 milijuna eura u Istri

Ulaganje Istra

U Savudriji u Istri u petak je otvoren turistički kompleks Petram Resort & Residences na gotovo 85 tisuća kvadratnih metara u koji je MK Grupa u partnerstvu s Aleksandar Grupom uložila više od 100 milijuna eura, izvijestili su iz MK Grupe.
Iza MK Grupe i Aleksandar Grupe stoji poznati srpski poduzetnik Miodrag Kostić (nazivan i “kralj šećera”), a njihovo ulaganje u Petram Resort je najveće otvoreno ove godine u hrvatskom turizmu.

Riječ je o luksuznom resortu s pet zvjezdica u sklopu kojeg je uz hotelski i rezidencijalni kompleks odnosno 55 vila i 197 apartmana modernog dizajna, izgrađenih prema najvišim standardima zelene gradnje, a zapošljava sto djelatnika.

Smještajni kapaciteti se mogu iznajmiti ili kupiti, a tu su i tri restorana, wellness i sportski sadržaji, uređena plaža i bazeni, od kojih jedan označavaju i zaštitnim znakom resorta jer se ističe time što je na krovu objekta i dužinom od 105 metara. 

Resort je građen dvije godine kao ‘greenfield’ investicija, o čemu je na otvorenju u ime investitora MK Group i Aleksandar Group okupljenima govorio generalni direktor MK Group Mihailo Janković, naglasivši sinergiju sa Aleksandar Grupom i njezinim bogatim iskustvom u graditeljstvu te stručnost MK Grupe koja 15 godina posluje u luksuznim hotelima.

“Ušli smo u ovaj projekt vjerujući u potencijal Savudrije, a Petram je za nas postao simbol nove, kozmopolitske Istre. Razvoj ove destinacije uz očuvanje njenih vrijednosti jedno je od obećanja MK Grupa u godini kada slavimo 40 godina stvaranja”, rekao je Janković.

U izgradnji resorta sudjelovalo je više od sto građevinskih kompanija, više od 60 dobavljača različite opreme te više od 1700 radnika, a to je ujedno i druga velika investicija MK Grupe na području Savudrije, gdje već u vlasništvu ima hotel Kempinski Adriatic.