FOTO  Na ispitivanje dovedeni navijači Hajduka koji su uhićeni zbog napada na policiju

navijači, Hajduk, Neredi
Cropix

U nedjelju su u Velikoj Gorici na ispitivanje privedeni navijači Hajduka koji su sudjelovali u velikim neredima na odmorištu Desinec na autocesti Zagreb - Split.

"Kako je izvijestila policija, više stotina navijača krenulo je u agresivni napad na 16 policajaca, među ostalim, i bakljama, nakon čega je policija reagirala kako bi spasila živote policajaca, zaposlenika benzinske postaje, ali i napadača", piše Jutarnji.

Napad je izvršen i raketama, a znate što znači otvoreni plamen na benzinskoj postaji, zamislite da je došlo do zapaljenja i eksplozije na benzinskoj postaji, rekao je zamjenik glavnog ravnatelja policije za opću sigurnost Damir Barić na izvanrednoj konferenciji za novinare Policijske uprave zagrebačke.

Slika
SlikaTri policijska službenika su pucala - dvojica su pucala u zrak, jedan četiri hitca, drugi osam hitaca, a treći je ispalio osam hitaca u zrak, nakon toga 11 hitaca u betonsku površinu. Pretpostavljamo da su tako ozlijeđena dvojica navijača, izvijestili su iz policije. Jedan ima teže ozljede - propucavanje potkoljenice, a drugi je samo okrznut.

Slika

Slika

Dvojica mladih navijača koji su, uz dvojicu gore spomenutih, u subotu propucani nakon obračuna Torcide i policije na autocesti A1​ kod odmorišta Desinec u nedjelju rano ujutro zatražili su pomoć u splitskom KBC-u, a jedan od njih je zadržan u bolnici.

Ukupno su zbog nereda uhićene 43 osobe, a ozlijeđeno je njih 35.