MOST prešao HDZ-u, ali i dalje ne želi Karamarka za mandatara

HDZ RH, most, HDZ, Tomislav Karamarko, Božo Petrov, Milijan Brkić, Tomislav Karamarko, Milijan Brkić, HDZ BiH, HDZ, Tomislav Karamarko, Tomislav Karamarko, Tomislav Karamarko, uhićenje, Tomislav Karamarko, Tomislav Karamarko, sukob, interes, Tomislav Karamarko, HDZ RH, Tomislav Karamarko, ostavka
...Domoljubne koalicije i MOST-a u četvrtom krugu konzultacija za mandatara, za vladu RH, ponudili 78 mandata, 63 Domoljubne koalicije i 15 MOST-a. Dala im je još 24 sata.

"Predstavnici Domoljubne koalicije i MOST-a upoznali su me s činjenicom da zajedno raspolažu s potporom većine, konkretno 78 mandata zastupnika u Hrvatskom saboru što su i potkrijepili njihovim potpisima. Stoga ću sutra održati peti i posljednji krug konzultacija. Do sutra navečer ćemo ili imati mandatara ili ću ja imenovati privremenu nestranačku vladu i donijeti odluku o raspisivanju prijevremenih parlamentarnih izbora", rekla je Grabar Kitarović.

Tomislav Karamarko i Božo Petrov na Pantovčaku su se obratili novinarima. "Ima najava i da ima nekih drugih koji bi dali potpise", rekao je Karamarko ustvrdivši kako Domoljubna koalicija i MOST imaju parlamentarnu većinu.

Današnji je dan bio turbulentan za SDP, HDZ i MOST. U dramatičnim događanjima tijekom dana, MOST je prešao od SDP-a Domoljubnoj koaliciji. Milanović je izjavio kako mu je Petrov poslao poruku u kojoj stoji da ovako više ne ide i da SDP-ovci vrbuju Mostovce.

Tko je koga zvao u MOST-u? Što se tražilo? Koga se vrbovalo? Božo Petrov kaže: Svi znaju što se dogodilo.

No, što se dogodilo uistinu. " Mi smo se dogovorili da nećemo s imenima ljudi izlaziti u javnost, sad neće krenuti lov na vještice, druga strana zna što se dogodilo", - kazao je Petrov.

Čini se kako svi znaju što se dogodilo osim birača, ali Petrov kaže: U iduća 24 sata ili će se znati novi mandatar ili idemo na nove izbore. Hoće li Karamarko biti novi mandatar? Stav MOST-a i dalje ostaje isti: "Ne!"

Fenix