Mladići iz BiH krijumčarili Turke kod Metkovića, pa bježeći policiji skrivili prometnu nesreću

policija dubrovačko-neretvanska, krijumčarenje, migranti
Matija Djanješić/Cropix

Tijekom poslijepodnevnih sati, u srijedu 15. prosinca policijski službenici Postaje granične policije Metković su nadzorom državne granice uočili dva osobna vozila koja su nezakonito ušla u RH iz BiH nakon čega su kretanje nastavili u pravcu Metkovića.

Policijski službenici su ih odmah nakon uočavanja pokušali zaustaviti uz zvučne i svjetlosne signale, na što su se vozači oglušili i nastavili kretanje pri čemu je jedno od vozila izazvalo prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Vozila su uskoro zaustavljena kada je utvrđeno da njima upravljaju dvojica državljana BiH, u dobi od 26 i 36 godina, koji su prevozili nezakonite migrante, u svakom vozilu njih pet.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su nezakoniti migranti državljani Turske koji su angažirali spomenuti dvojac za nezakoniti ulazak u RH. Također je utvrđeno da su državljani BiH na vozila koja su koristili stavili nepripadajuće registarske oznake njemačke i nizozemske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja državljanima Turske doneseno je rješenje o protjerivanju iz RH, dok su državljani BiH zbog pomaganja u nezakonitim migracijama iz koristoljublja i krivotvorenja isprava, uz kaznenu prijavu, dovedeni pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave. Državljanin BiH koji je skrivio prometnu nesreću kazneno je prijavljen i za kazneno djelo obijesne vožnje, priopćeno je danas iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.