MLADIĆ IZ BiH PODIGAO POLICIJU NA NOGE Lagao da je napadnut i zatočen kod susjeda u stanu u Istri

mladić, zatočeništvo,lažna dojava
GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Pazinska policija je provela kriminalističko istraživanje i utvrdila da je 24-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine počinio kazneno djelo lažne uzbune, piše Index.hr.

Policija je utvrdila kako je osumnjičeni 6. srpnja od 1.50 do 3.10 sati mobitelom nekoliko puta nazvao operativno dežurstvo Policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet te je lažno prijavio probleme zbog kojih mu je potrebna policijska intervencija. 

Muškarac je prvo rekao da ga uznemiravaju susjedi u Ulici Jurja Dobrile u Pazinu, a potom da je zavezan u stanu susjeda da bi u posljednjoj komunikaciji s policijskom postajom rekao kako je uspio pobjeći nakon što je bio fizički napadnut i zatočen.

Policijski službenici postupali su po dojavama 24-godišnjaka te su utvrdili kako je osumnjičeni lažno obavijestio policiju o događaju koji iziskuje hitno djelovanje, odnosno utvrdili su da je počinio kazneno djelo. Policija će protiv osumnjičenog podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku", objavila je policija.