Mladi iz Hrvatske moći će godinu dana studirati ili raditi na Novom Zelandu i obrnuto

Nova mogućnost za 100 mladih ljudi godišnje!!!
Mladi iz Hrvatske, njih do 100 godišnje, moći će studirati, odnosno raditi godinu dana na Novom Zelandu, a temeljem reciprociteta isto toliko mladih s Novog Zelanda u Hrvatskoj, prema dogovoru o Programu radnog odmora koji je danas prihvatila hrvatska Vlada na prijedlog novozelandske Vlade.
Navedenim dogovorom omogućuje se mladim osobama između 18 i 30 godina života, državljanima Hrvatske i Novog Zelanda, boravak uz rad/studiranje u »Lijepoj našoj« odnosno »Zemlji dugog bijelog oblaka«, u trajanju do jedne godine.
Osobe koje će temeljem Programa doći u Hrvatsku, odnosno Novi Zeland, neće moći stupiti u stalni radni odnos tijekom svog boravka, niti će za istog poslodavca moći raditi dulje od tri mjeseca. Moći će se upisati na tečajeve za osposobljavanje ili obrazovanje čije trajanje ne premašuje šest mjeseci tijekom njihova boravka.
Dogovor će u ožujku u ime Vlade potpisati izvanredni i opunomoćeni veleposlanik u Australiji Damir Kušen , a za njegovu provedbu bit će zaduženo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, MUP i Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava.

Hina