Mlada načelnica Podgore uklonila sve ručnike s plaže

Petra Radić
Ilustracija/24sata

Petra Radić (28) načelnica je Podgore. Diplomirana arhitektica sama je uklonila ručnike i rekvizite kojima turisti preko noći rezerviraju mjesta na plaži. Već sljedeći dan 'komunalci' su uklonili preostale ručnike

"Pojedini mještani su svojim gostima dopustili da "rezerviraju" mjesta na plaži raznim plažnim rekvizitima preko noći. Rezervacija mjesta na pomorskom dobru, zajedničkom vlasništvu svih državljana Republike Hrvatske? Svi rekviziti su u ranim jutarnjim satima uklonjeni s javne površine jer danas želim slobodnu plažu za sve. To isto želim i sutra, preksutra, dogodine", objavila je na Facebooku mlada načelnica, objavila je mlada načelnica Podgore Petra Radić (28). 

Sama je krenula u obračun s rezerviranjem mjesta na plaži na Makarskoj rivijeri.

Nakon što je uklonila ručnike, već sljedeći dan preostale ručnike i rekvizite uklonili su komunalni djelatnici. 

U Podgori više nema rezervacije pomorskog dobra.

"Uzurpiranje pomorskog dobra, premda to bilo i ručnicima, ukazivalo je na nejednakost u pristupačnosti pomorskog dobra ljudima i na kaos koji pokušavamo otkloniti. Kad volite svoje mjesto, onda otklonite ono negativno da se može pokazati pozitivno", rekla je Petra Radić za Dnevnik HTV-a.

Ne boji se reakcija.

- Strah? Nikada, inače se ne bih upuštala u ovo. Ali svaka akcija izaziva reakciju, kako pozitivnu tako i negativnu. Na to smo bili spremni. Pojedini iznajmljivači su doveli u neugodnu situaciju sve iznajmljivače jer gostima ukazuju na krive poteze, kao što je rezervacija plaže. Onda ostatak gostiju i mještana bude uskraćen za nešto što je javno dobro i što bi svima trebalo biti jednako pristupačno - rekla je.

"Nismo mogli neke stvari mijenjati preko ljeta, ne može se lomiti preko koljena. No za iduću sezonu planiramo potpunu preobrazbu našeg mjesta ", dodala je načelnica.