MISTERIJ U SUSJEDSTVU Dronovi nadlijetali vojarnu u Kninu, nadležni ne znaju odakle su došli ni čiji su

dronovi,knin,vojarna

Više dronova čiji su vlasnici u ovom trenutku nepoznati, prošlog je tjedna nadlijetalo širi prostor Knina u blizini vojarne 4. gardijske brigade ‘Pauci‘, potvrđeno je Jutarnjem listu iz više izvora.

Odmah nakon što su vojnici prijavili prisutnost dronova, alarmirane su službe sigurnosti te su istragu preuzeli djelatnici SOA-e i VSOA-e.

Iako se prvotno sumnjalo kako je cilj dronova bilo snimanje prostora vojarne u kojoj je, između ostalog, smještena 3. mehanizirana bojna ‘Pauci‘, istraga je obuhvatila i druge mogućnosti. Tako je jedna od mogućnosti da je dronove podigla neka kriminalna skupina koja je snimala teren zbog pronaleženja novih krijumčarskih puteva za prebacivanje roba i ljudi preko granice s BiH. Također postoji mogućnost da su snimani položaji hrvatske granične policije.

Prema dostupnim informacijama, istragom su obuhvaćeni svi registrirani vlasnici dronova na kninskom području, ali bez konkretnog rezultata.

S obzirom na blizinu granice s BiH, istražitelji utvrđuju i mogućnost da su dronovi stigli iz BiH te se ne isključuje mogućnosti vojne špijunaže ili aktivnosti kriminalnih skupina.