Ministru Jovanoviću na Facebooku prijete "strijeljanjem"

Željko Jovanović, prijava, kaznena prijava, Facebook, Željko Jovanović, Željko Jovanović, fra Mario Knezović

Užarila se društvena mreža

Osim što sindikati peticijom traže njegovu ostavku zbog ukidanja kolektivnog ugovora, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izložen je još jednoj peticiji, no ovoga puta puno neugodnijoj: na Facebooku je naime osnovana grupa pod nazivom "Peticija za strijeljanje Željka Jovanovića-Jove".

Nedavno je jedan korisnik Facebooka već priveden radi vrijeđanja i prijetnji ministru obrazovanja, a hoće li policija i ovoga puta intervenirati, tek će se vidjeti. Ministar ističe da on nikoga nije prijavio policiji, no na svom Facebook profilu već je komentirao ovu objavu, rekavši kako ga je prijatelj upozorio na postojanje "bolesne grupe". Za naš list izjavio je.

- Ja jesam liječnik, ali za članove te grupe ipak je nadležan subspecijalist. Poznajem nekoliko vrsnih psihijatara i rado ću im preporučiti nekog od njih . Neka me slobodno kontaktiraju preko Facebooka. Možda osnujem i Facebook grupu za pomoć toj ekipi!

Grupu "za streljanje Željka Jovanovića-Jove" na ovoj društvenoj mreži promovira imenom i prezimenom osoba koja se zove Dinko Peličević, koji doduše navodi i da će prijeki sud biti povučen ako ministar da ostavku i nastavi živjeti po Božjim zapovjedima, ali ipak se očekuje da policija reagira po službenoj dužnosti na ovu vrstu nasilja.

Hina