Ministar Ostojić pokušao spriječiti govor Predsjednice na proslavi ATJ Lučko

 prva hrvatska predsjednica, ATJ Lučko, Veterani Lučkog, ministar Ostojić
Udruga veterana te elitne ratne postrojbe koja je organizirala proslavu i prigodnu demonstraciju svojih vještina koju su izveli pripadnici aktivnog sastava ATJ Lučko, pozvala je Predsjednicu kao vrhovnu zapovjednicu na svoju proslavu i ona se odazvala. Tad na scenu stupa ministar Ostojić koji pokušava izlobirati da se protokol promijeni jer se svečanost održava u policijskim objektima koji su u njegovoj nadležnosti.
Veterani Lučkog nisu se dali slomiti kako što ih nitko nije slomio u Domovinskom ratu. Predsjednica je došla, a Ostojić je tražio da se prijavak ne preda Predsjednici nego njemu kao ministru. Nije uspio. Prijavak je predan Vrhovnoj zapovjednici Kolindi Grabar Kitarović, ona je pozdravila zastavu i poklonila se pred spomenikom poginulim pripadnicima Lučkog.
Ministar je bojkotirao prijavak i nije bio u pratnji Predsjednice u obilasku postrojene postrojbe što ne samo da je stvar dobrog odgoja nego je uobičajeno u svim s sličnim prigodama.
Neslužbeno se moglo čuti da je Ostojić sve pripremao za dolazak premijera Milanovića u Lučko, a kad je ured premijera obaviješten da će Predsjednica biti na proslavi premijer se nije pojavio u Lučkom. Izbjegao je doći na proslavu da ga Predsjednica ne bi zasjenila.
Uz podsjećanje na slavne dane Predsjednica je u govoru spomenula i kritike koje se odnose upravo na ministra i premijera kazavši da "na upravljačkoj razini možemo biti još brži i bolji, dok nam na operativnoj razini više koordinacije neće štetiti".
Milanoviću pak netko treba objasniti da ova svečanost nije u čast Predsjednice, nego je proslava obljetnice osnutka Antiterorističke jedinice Lučko, spomen na Domovinski rat i njihove poginule pripadnike.
Predsjednica je svojim dolaskom uveličala NJIHOVU proslavu i iskazla im POŠTOVANJE.
Pristojan i dobro odgojen premijer učinio bi isto.

Izvor: maxportal.hr