MILIJUN EURA ZADRŽAO ZA SEBE Otkriveno na koji je način direktor oštetio tvrtku

Euro novac
Unsplash

Direktor tvrtke sa šireg križevačkog područja osumnjičen je za zloporabe u gospodarskom poslovanju, kojima je oštetio tvrtku za više od milijun eura, priopćila je u srijedu Policijska uprava koprivničko-križevačka, prenosi Hina.

Kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 33-godišnakom sa šireg križevačkog područja, provela je Služba kriminalističke policije koprivničko-križevačke PU.

Policija navodi da je osumnjičeni 33-godišnjak, kao direktor tvrtke s područja Koprivničko-križevačke županije od listopada 2020. do svibnja 2021. godine, odbio pretporez temeljem nevjerodostojnih ulaznih računa ispostavljenih od strane dvije tvrtke, a koji su ispostavljeni na ukupan iznos od 1.553.847,50 eura.

Tim radnjama je za tvrtku čiji je direktor pribavio protupravnu imovinsku korist u visini neosnovano odbijenog pretporeza u iznosu od 187.614 eura.

Nadalje, osumnjičeni direktor je u istom vremenskom razdoblju neosnovano podigao sa žiro-račina tvrtke kao pozajmice, ukupni novčani iznos od 1.041.144,07 eura, i taj iznos je zadržao za sebe.

Tim radnjama 33-godišnji direktor je oštetio tvrtku za navedeni novčani iznos.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju protiv 33-godišnjeg osumnjičenika će biti podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je koprivničko-križevačka PU.