MILIJUN EURA ZADRŽAO ZA SEBE Otkriveno na koji je način direktor oštetio tvrtku

MILIJUN EURA ZADRŽAO ZA SEBE Otkriveno na koji je način direktor oštetio tvrtku
Unsplash

Direktor tvrtke sa šireg križevačkog područja osumnjičen je za zloporabe u gospodarskom poslovanju, kojima je oštetio tvrtku za više od milijun eura, priopćila je u srijedu Policijska uprava koprivničko-križevačka, prenosi Hina.

Kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 33-godišnakom sa šireg križevačkog područja, provela je Služba kriminalističke policije koprivničko-križevačke PU.

Policija navodi da je osumnjičeni 33-godišnjak, kao direktor tvrtke s područja Koprivničko-križevačke županije od listopada 2020. do svibnja 2021. godine, odbio pretporez temeljem nevjerodostojnih ulaznih računa ispostavljenih od strane dvije tvrtke, a koji su ispostavljeni na ukupan iznos od 1.553.847,50 eura.

Tim radnjama je za tvrtku čiji je direktor pribavio protupravnu imovinsku korist u visini neosnovano odbijenog pretporeza u iznosu od 187.614 eura.

Nadalje, osumnjičeni direktor je u istom vremenskom razdoblju neosnovano podigao sa žiro-račina tvrtke kao pozajmice, ukupni novčani iznos od 1.041.144,07 eura, i taj iznos je zadržao za sebe.

Tim radnjama 33-godišnji direktor je oštetio tvrtku za navedeni novčani iznos.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju protiv 33-godišnjeg osumnjičenika će biti podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je koprivničko-križevačka PU.