Milijan Brkić: 'Vozio sam po Hercegovini traktor i frezu, sad sam na Harleyu i u Jaguaru...'

Milijan Brkić, luksuz, jaguar

Potpredsjednik Sabora i drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić viđen je prošli tjedan da u gradu vozi stariji model Jaguara, a tjednik Nacional je objavio da je s tim automobilom došao i u posjet rodnoj Hercegovini.

Nacional je objavio i fotografije automobila iz autopraonice u kojoj ga je Brkić ostavio.

'Nije moj, pitajte brata'

Taj automobil nije upisan u imovinsku karticu Milijana Brkića. Radi se o modelu Jaguar XJ 6 3.2 kojeg je poznati britanski proizvođač tih luksuznih automobila stavljao na tržište između 1994. i 1997. godine.

Brkić je početkom godine kupio i novi Harley Davidson vrijedan 230.000 kuna, te se mogao vidjeti kako gradom klizi na njemu u kožnoj jakni i klasičnom dodatku članova moto klubova: kožnom prsluku.

- Kad sam bio mali vozio sam traktor i frezu, a sad vozim motor i auto - prvo se našalio drugi čovjek HDZ-a.

Na pitanje čiji je Jaguar, rekao nam je da se obratimo njegovu bratu Jozi, a što se tiče imovinske kartice, samo je kratko rekao:

- Nije u imovinskoj kartici jer nije moj.

'To je moj autić'

Javio nam se i njegov brat Jozo koji je potvrdio da je Jaguar njegov.

- Kupio sam ga kada se ukazala prilika, a očuvano izgleda jer je lakiran prije dvije godine. To je moj autić, a posudio sam ga Milijanu za vožnju - kaže stariji Brkić.

Pitamo ga koliko automobil vrijedi, a on pomalo u šali kaže:

- Kad me to pitaju, ja im kažem, prodat ću vam ga za 100.000 eura. Stvarno ne znam kolika je vrijednost - rekao je Jozo i dodao da ga već dugo ima.

Još se mogu naći tekstovi iz engleskih medija od prije 25 godina koji opisuju taj model kao moćni automobil koji spaja udobnost i luksuz s moćnim motorom.

No, to je bilo prije 25 godina, a tada je taj osnovni model Jaguara stajao oko 30.000 funti ili oko 240.000 kuna.