MILANOVIĆ OPET OŠTRO "Plenković utjecajan u EU? Neka pomogne Hrvatima u BiH i Boysima u Grčkoj"

Zoran Milanović
Hina

Predsjednik Republike Zoran Milanović smatra da je premijer Andrej Plenković trebao primiti roditelje Bad Blue Boysa koji se već tri mjeseca nalaze u grčkim zatvorima nakon nereda u Ateni, a koji su jučer održali prosvjed kritizirajući premijera.

"To je minimum koji može napraviti. A s obzirom na to da ima tako veliki utjecaj u Bruxellesu, onda bi mogao srediti neke veze. Bilo bi interesantno znati što to znači - veliki utjecaj u Bruxellesu. Ja ne znam što to znači. Je li to legalan utjecaj, ako je ilegalno, onda je privatno. A ako ga ima, neka pomogne ljudima, Hrvatima u BiH, neka promijeni izborni zakon, to mi smrtnici ne možemo", kazao je Milanović u izjavi novinarima nakon svečane sjednice Gradskog vijeća u povodu Dana grada Dugog Sela.

"Službe zakasnile s reakcijom na slučajeve trovanja"

Milanović je rekao i kako su službe malo zakasnile s reakcijom na slučajeve trovanja gaziranim pićem te su trebale reagirati dan-dva ranije i odagnati strahove koji su se uvukli među ljude.

"Trebalo je na to reagirati možda dan, dva ranije. Pa i odagnati tlapnje i slutnje i nespokoj koji su se uvukli među ljude, ali izgleda da nije ništa gore od onoga što smo vidjeli prvog dana."

Iako smatra da je država po tom pitanju zakasnila i zakazala, smatra da lažne vijesti, "ako su lažne", nije mogla spriječiti jer se protiv toga ne može efikasno boriti.

"To država ne može", ustvrdio je, dodavši da je rat protiv interneta uzaludan.

Na upit treba li to (širenje lažnih vijesti) oštro kažnjavati, uzvratio je protupitanjem: "Kako? Uvijek je to samo korak prema policijskoj državi i teroru", rekao je.

Sugerirao je svima da ispred njih u lokalima otvaraju piće.