Milanović i Karamarko dobili novi poziv za sučeljavanje

Zoran Milanović, Tomislav Karamarko, Zoran Milanović, Tomislav Karamarko, HDZ RH, sdp h, predizborna kampanja, kampanja

"S obzirom na sve učestaliju javnu komunikaciju između premijera i predsjednik SDP-a Zorana Milanovića i predsjednika HDZ-a i šefa oporbe Tomislava Karamarka o potrebi javnog sučeljavanja te istodobnog prava javnosti na informiranje, upućujemo vam poziv da se javno sučeljavanje održi u organizaciji Hine.

Naime, smatramo da je Hina svojim dosadašnjim radom dokazala visoku razinu profesionalnosti, nepristranosti i ozbiljnosti, na što je obvezna i postojećim Zakonom.

Riječ je o jedinoj hrvatskoj novinskoj agenciji i vjerujemo da je Hinina emisija najdostojnije mjesto za taj događaj od javnog interesa.

Hina, kao što znate, ‘pokriva' sve medijske korisnike, ali i širu javnost, te njezinu emisiju preuzimaju i brojne svjetske agencije, što bi omogućilo da nepristrana, relevantna i brza informacija dođe do svih zainteresiranih. Također, Hina je agencija od državnog i nacionalnog značaja, što je dodatan argument ovog prijedloga.

Hina je, dakako, s obzirom na specifičnost događaja, u potpunosti spremna osigurati video materijal, dva vrhunska novinara, te prostor u kojem bi se sučeljavanje odvijalo.

Vjerujemo da ćete prepoznati ozbiljnost ovog prijedloga, potrebu javnosti da čuje odgovore na pitanja koja je zanimaju i činjenicu da je Hina u mogućnosti osigurati najviše profesionalne i tehničke standarde. Također, smatramo da biste na taj način pokazali i vašu namjeru da se predstojećim parlamentarnim izborima prida nužna nota ozbiljnosti.

Hina, dakako, u ovom prijedlogu, vidi način za potpunim ispunjavanjem svoje medijske zadaće - pravodobnog i nepristranog informiranja javnosti, ali i snažnije pozicioniranje na medijskom tržištu.

U nadi brzog i pozitivnog odgovora, srdačno vas pozdravljamo", stoji u pozivu ravnateljice Hine Branke Gabriele Valentić i glavnog urednika Hine Serđa Obratova, stoji u pozivu na sučeljavanje u organizaciji Hine.