MILANOVIĆ: BiH je najuspješnija, niti je itko bolestan, niti se cijepi; NAŠA STRANKA Milanovića proglasiti nepoželjnom osobom

Zoran Milanović
FaH

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Istri je komentirao i borbu s epidemijom koronavirusa, a posebno se osvrnuo na situaciju u BiH.

"I sve su vlade jednako uspješne i neuspješne. U cijeloj Europi, u cijelom svijetu. Naravno najuspješniji su u Bosni i Hercegovini. Tamo niti je itko bolestan, niti itko umire, niti je itko u bolnicama, niti itko priča o tome, niti se itko cijepi. To je to", odgovorio je predsjednik na pitanje novinara.

Nakon Milanovićeve izjave usljedila je reakcija iz BiH, točnije iz Naše stranke iz koje su rekli kako je izjavom uvrijedio sve građane te zemlje.

„U BiH je od početka pandemije oboljelo 133,088, a umrlo 5,145 ljudi. Šta god da je Milanović svojom izjavom htio reći, postigao je samo jedno: uvrijedio je građane i građanke BiH, a u najvećoj mjeri žrtve pandemije, oboljele i preminule, kao i njihove obitelji. Bosna i Hercegovina na ovu njegovu izjavu mora odgovoriti složno i dostojanstveno i dati do znanja da nikad više neće biti poštapalica u Milanovićevim pokušajima da sarkaznom pokušava skrenuti pažnju s vlastitog nerada", ističu.

Dodaju i kako je Milanović ovom izjavom pokazao je apsolutni nedostatak diplomatskog umijeća, političke korektnosti, empatije ali i višak prepotencije, šovinizam te politički primitivizam kojim vlastitu veličinu nastoji steći ponižavanjem drugih.

Milanović "persona non grata".

"Najbolji odgovor koji Zoranu Milanoviću možemo dati jeste da ga proglasimo nepoželjnom osobom i da bar djelimično vratimo dostojanstvo našim građanima tako što ćemo pokazati da ne dopuštamo da ih svaki politički šoven ponižava kad mu se prohtije, a Milanović je to učinio već nekoliko puta", stoji u priopćenju Naše stranke.