Milan Bandić se oporavlja nakon opercije

Milan Bandić se oporavlja nakon opercije
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić oporavlja se nakon jučeršanje operacije kile. Kako doznajemo iz stožera njegove stranke, Bandić se probudio nakon operacije u bolnici Sveti Duh te je sve u redu.Žarko Rašić, predstojnik Klinike za kirurgiju KB Sveti Duh, potvrdio nam je da je operacija prošla dobro i da će Bandić u bolnici boraviti oko dva dana. Bandić je u bolnicu došao u ponedjeljak oko 22 sata s uklještenom desnostranom preponskom kilom, a operiran je oko ponoći.

"Zahvat je trajao oko 60 minuta, protekao je uredno te je rani poslijeoperacijski tijek u potpunosti uredan", kaže prof.dr. Rašić, dodajući da bi osoba nakon ovakve operacije trebala biti pošteđena težih fizičkih aktivnosti između 30 i 45 dana. "Ali poznavajući mentalitet gradonačelnika, ne očekujem da će se u potpunosti pridržavati svih uputa, posebno glede mirovanja", dodaje Rašić

Preporuka se odnosi na dizanje i nošenje tereta i na cjelodnevnu aktivnost. Ovisno o tome kako će izgledati rana, Bandića bi iz bolnice mogli otpustiti u srijedu ili četvrtak.

Podsjetimo, Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik i kandidat za novi mandat, rekao je jučer u Maksimiru da je dobio kilu dižući teški lonac.

''Dobio sam kilu na lijevoj preponi dižući lonac od 80 kilograma i večeras iza 9 idem na operaciju. To je ekskluzivna informacija. Tko traži vraga... Operirat ćemo i sutra opet raditi'', rekao je Bandić novinarima dok je građanima u Maksimiru povodom Praznika rada dijelio grah.