Milan Bandić s nezavisnom listom izlazi u šest izbornih jedinica

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić neće osnivati političku stranku, već će na iduće parlamentarne izbore u šest izbornih jedinica izaći sa svojom nezavisnom listom. Prema informacijama do kojih su došli novinari Globusa, lista Milana Bandića za glasove birača borit će se u 1., 2., 6. i 7. izbornoj jedinici, dakle u izbornim područjima u kojima se nalazi po dio Zagreba.

Tome valja pridodati 11. izbornu jedinicu, dijasporu, u kojoj je Bandić dominirao na predsjedničkim izborima, te 5. jedinicu u kojoj je Vukovarsko–srijemska županija. Bandić misli kako bi bivši SDP-ovac i Vukovarac Ivica Pančić ondje mogao donijeti jedan mandat.

Davor Jelavić, zagrebački pročelnik za graditeljstvo i jedan od malobrojnih bivših SDP-ovaca koji su ostali odani Bandiću, za Globus je otkrio neke detalje Bandićeva parlamentarnog projekta.

“Rezultat od 40 posto koji je ostvario na predsjedničkim izborima daje nam za pravo da se ozbiljno uključimo u parlamentarne izbore. Na listi bi se trebali naći ozbiljni, značajni i ugledni Hrvati koji će se s Bandićem boriti za dobrobit i slogu Hrvatske. Trenutačno ne mogu otkrivati o kojim je ljudima riječ, no oni dolaze iz sporta, znanosti, kulture i politike”, bio je tajnovit Jelavić.

globus