Mesić standardno glup: Ne znam zašto se Tadić ljuti

"Ja bih pozdravio da je on (Tadić) sa mnom došao ovdje i da smo se našli s predsjednikom Kosova Fatmirom Sejdiuom i građanima koji su nas srdačno dočekali", rekao je odlazeći hrvatski predsjednik tijekom posete hrvatskoj manjini u selu Janjevo, prenela je agencija Hina.

Hina je prenjela da je Tadić, reagirajući na Mesićevu posjetu Kosovu, rekao da je to jedna od odluka kojima Mesić kvari odnose sa Srbijom ostavljajući ozbiljan i nepotreban teret svom nasljedniku.

Predsjednik Srbije je, takođe, osudio Mesićevu odluku da za godinu dana smanji kaznu Siniši Rimcu, osuđenom na osmogodišnju zatvorsku kaznu zbog učešća u likvidacijama srpskih civila 1991. godine.

Tadić je tu odluku nazvao "antieuropskim i anticivilizacijskim gestom koji se ne može ničim opravdati".

Mesić je odgovorio i na to, rekavši da Tadić "vrlo dobro zna da se pomilovanje ne daje za ono za što je netko učinio i zašto je osuđen pravomoćno, nego za okolnosti".

"Budući da Tadić vrlo dobro zna o čemu se radi onda me ne uzbuđuje takva kritika, jer je to za njegove domaće potrebe", rekao je Mesić, prenela je Hina.

On je naveo da to ne znači "oslobadanje izdržavanja kazne nego smanjenje kazne".

Hrvatski predsjednik prvobitno je planirao da posjeti Kosovo na pravoslavni Božić, 7. sječnja, ali je poseta, nakon žestokih reakcija iz Beograda, pomjerena za jedan dan.

poskok.info