Mesić: Ne bi bilo dobro da Kosor i Pahor imaju djecu, to bi završilo ratom

Na pitanje voditelja Saše Hribara što misli o „romansi Kosor-Pahor“, Mesić je rekao:

- On je zgodan dečko, a ona je zgodna žena. Ali, ja to gledam više kao na diplomaciju i mislim da su oni uspostavili dobre ljudske odnose, relaksirali su odnose između Hrvatske i Slovenije, a to je najvažnije.

Na to je voditelj Hribar Borutu Pahoru i premijerki Kosor zaželio djecu, kao što su se nekad kraljevi ženili, no Mesić je uzvratio kako to nije dobro, jer su takve stvari uvijek završavale ratom.

Hribar je podsjetio bivšeg predsjednika da je prije nekoliko godina platonski ljubio jednu Slovenku, a Mesić je odgovorio da je to bilo davno, ali ne želi to sada spominjati, da joj ne bi bilo neugodno.

Hribar je nastavio provocirati i pitao Mesića ima li fetiš na Slovenke te spomenuo da se u zadnje vrijeme priča da je bacio oko na jednu iz protokola Slovenije. Mesić je uzvratio u šaljivom tonu: „Zašto samo jedna?“.

- Predsjedniče, ja sam zadužen za humor i satiru – uzvratio mu je Hribar.

U jednom trenutku Stjepanu Mesiću se obratio kompjuterski animirani lik Ive Sanadera i pozdravio ga.

„O, predsjedniče Mesiću, dugo vas nisam vidio. Ima li što novoga u Zagrebu?“, rekao mu je „Sanader“, a Mesić mu je odgovorio: „Pa gledaj, ima puno novoga u Remetincu“.

Sašo Hribar je za emisiju s Mesićem odabrao majicu s legendarnim natpisom "Ne treba mi seks - Vlada me jebe svaki dan", a kad je Mesića upitao je li mu majica poznata, bivši predsjednik se nasmijao i rekao: "Vidio sam je, ali ja nisam u Vladi".

jutarnji.hr